Vanzarea catre un investitor strategic a pachetului majoritar de actiuni ale Bancii Comerciale Romane (BCR) este considerata, de catre Guvern si conducerea AVAS, drept tranzactia cea mai importanta care va fi initiata in acest an.

Ca urmare, Comisia de Privatizare a BCR, careia ii revine responsabilitatea coordonarii acestui important proiect, a negociat si semnat actul aditional care permite continuarea serviciilor de asistenta financiara furnizate de catre consortiul condus de banca internationala de investitii Daiwa Securities SMBC Europe, se arata intr-un comunicat al BCR, remis redactiei noastre.

Sub coordonarea Comisiei de privatizare, consultantul urmeaza sa prezinte o suita de documente pe baza carora Guvernul Romaniei va adopta decizia privind mentinerea sau reconsiderarea strategiei existente de privatizare a BCR.

Aceasta decizie va fi insotita si de un program detaliat de privatizare, care va prevedea explicit data la care va fi publicat anuntul privind lansarea la privatizare a BCR.

Anuntul de privatizare va fi publicat in iunie

Cea mai mare parte a analizelor legate de pozitia financiara si juridica a BCR a fost finalizata. In prezent, se afla in plina desfasurare preparativele legate de organizarea "camerei de date", ce va cuprinde documentatia relevanta, in masura sa permita potentialilor investitori sa realizeze propria lor evaluare a bancii, in baza careia vor putea apoi sa-si formuleze oferta.

Consultantul financiar va finaliza toata documentatia aferenta lansarii acestui proiect nu mai tarziu de mijlocul lunii mai, fapt care, in opinia consultantului, va permite partii romane sa publice anuntul pentru invitarea expresiilor de interes ale potentialilor investitori eligibili la inceputul lunii iunie. (M.D.)

Nicolae Danila, presedintele BCR: «Va fi concurenta acerba pentru preluarea bancii»

Nicolae Danila, presedintele BCR, isi exprima increderea ca rezultatele financiare ale bancii aferente anului trecut vor conduce la un interes sporit al investitorilor. "O sa asistam, cu siguranta, la un interes major si la o concurenta acerba pentru preluarea pachetului de actiuni al BCR, competitie care va conduce la autentificarea valorii bancii", a declarat presedintele BCR.

El a mai informat ca, personal, considera ca "grupul de potentiali cumparatori interesati de BCR este diferit de cel al CEC".