Desant pe malul marii

Navigind spre titlu, Steaua incearca astazi sa evite radarul din Constanta. Derby mare fara spectatori: Rapid - Poli Timisoara. Va ingropa Nationalul si sperantele Craiovei?

Maratonul campionatului Diviziei A la fotbal a ajuns intr-o perioada de sprinturi scurte. In zece zile se vor disputa patru etape, in sistem miercuri-simbata-miercuri-simbata, la capatul carora pot aparea multe clarificari in cele doua zone ardente ale clasamentului.

Privind programul etapei a XXII-a, care are loc in intregime astazi, gasim citeva puncte de foc, cel mai important dintre ele fiind Constanta. Aflata la o diferenta confortabila, in fruntea clasamentului (sase puncte fata de Rapid si opt fata de Dinamo), Steaua sustine un examen aproape la fel de greu ca si marile derbiuri, cu Dinamo si Rapid.

Asa cum sustine si antrenorul Walter Zenga, Farul a ajuns la o valoare apropiata de marile echipe bucurestene si poate relansa campionatul, in cazul unei victorii. Totodata, chiar daca meciurile cu Sportul Studentesc, Poli Iasi si Otelul Galati (ultimele, in deplasare) nu sint cistigate dinainte, Steaua poate lua o optiune categorica la titlu, in cazul unei victorii pe litoral.

Cele doua urmaritoare ale echipei din Ghencea joaca pe teren propriu. Si daca Dinamo (ambitionata de esecul rusinos cu FC National) nu prea are cum pierde in fata Bacaului, Rapid va avea zile grele in Giulesti cu noua Poli a lui Olaroiu, care pare ca joaca mai bine in deplasare decit acasa si este lidera returului. Mai ales ca Rapid va juca partida in Giulesti, fara spectatori.

Zona codasa este dominata de partida de la Craiova, dintre Universitatea si FC National, oltenii dind piept cu revelatia ultimei etape si avind nevoie de victorie, daca isi mai permit sa spere intr-o salvare iluzorie. Este de vazut daca formatia bancara, care a "ars" prea mult pentru revansa cu Dinamo, va reusi (sau va dori) sa ingroape definitiv Craiova.

Sa amintim ca FC National a avut parte, acum trei ani, de o galerie fierbinte in Banie, suporterii Universitatii, aflati in razboi cu Gigi Netoiu, incurajind formatia bancara impotriva Craiovei, pentru ca Dinamo sa nu cistige titlul.

Tot in zona retrogradarii, se disputa un aprig meci la Alba Iulia, Apulum - FC Brasov. Partidele FC Arges - CFR Cluj si Sportul Studentesc - Poli Iasi se inscriu pe aceeasi orbita, mai linistita parind intilnirea de la Galati. (Nic. GRECU)

Programul etapei rezultatele din tur

16,30 Sp.Studentesc - Poli Iasi 3-1 M. Martis National TV

17,00 Apulum - FC Brasov 1-4 V. Stanisteanu -

17,00 Otelul - Gloria Bistrita 0-3 S. Coltescu -

17,00 Farul - Steaua 1-3 S. Corpodean TVR 2

17,00 FC Arges - CFR Cluj 1-1 Al. Tudor Telesport

18,45 Dinamo - FCM Bacau 2-0 L. Dan National TV

20,15 Craiova - FC National 1-3 R. Dumitru TVR 1

21,30 Rapid - Poli Timisoara 1-1 M. Salomir Antena 1

Razbunare!

Astazi, la Bucuresti, in Regie, de la ora 16.30, Sportul Studentesc intilneste Poli Unirea Iasi in etapa a XXII-a a diviziei A de fotbal. Partida va fi transmisa de National TV.In tur, pustanii lui Dan Petrescu ne-au umilit in Copou

Dupa ce s-a facut de ris in primele trei deplasari ale returului, facind figuratie cu Rapid, Dinamo si FC Arges, Poli are astazi prilejul de a aduce aminte de jocurile reusite practicate "afara" pe finalului turului, cind moldovenii veneau cu tolba plina cu puncte din Ghencea ori de sub Timpa.

Mai ales ca adversara, Sportul Studentesc, este o echipa recunoscuta pentru faptul ca are ca principala preocupare fotbalul, moldovenii pot spera in sansa lor, in cazul in care desteptarea va fi receptata.

Poli are, insa, grave probleme de lot. Pe linga mai vechii accidentati Ir. Ionescu, Cl. Ionescu, T. Petre si D. Rednic, antrenorul Ionut Popa nu poate conta astazi nici pe Onofras, accidentat in partida de duminica trecuta, cu Farul, si Toma, suspendat pentru cumul de cartonase galbene.

Interesant este de urmarit modul in care Poli va aborda partida, Popa, suparat pe lipsa de responsabilitate a elevilor sai in partida cu Farul, anuntind ca se gindeste la remanieri masive in lot. Nu este exclus astfel ca doua piese de baza, Mitruc si Bernard sa ramina rezerve, o alta inovatie ce ar putea aparea fiind de natura tactica, antrenorul iesean gindindu-se sa joace cu trei virfuri!

In ceea ce priveste formatia gazda, aceasta are renumele de echipa ce poate bate dar si pierde in fata oricarui adversar, imaturitatea jucatorilor pregatiti de Dan Petrescu costind multe puncte.

In plus, si Sportul are grave probleme de lot, cei mai buni mijlocasi ai acestora, Lazar si Tiberiu Balan, primii doi capitani de echipa, absentind, primul datorita unei accidentari, al doilea, suspendat. Cel mai galonat jucator ramine Gigel Bucur, "veteranul" echipei la doar 25 de ani, cel care conduce in clasamentul golgeterilor cu 16 reusite.

Inaintea rundei de astazi, Sportul ocupa locul VI, cu 30 de puncte si 0 in clasamentul adevarului in timp ce Poli se situeaza pe pozitia a XIII-a, cu 23 de puncte si -7 in clasamentul adevarului. In tur, Sportul Studentesc a umilit Iasul, in Copou, bucurestenii cistigind cu 3-1 si semnind destituirea lui Vasile Simionas.

Formatiile probabile

Sportul: Stancioiu - S. Radoi, Ratiu, Secareanu, Maxim - Dedu, Stancu, Cruceru, Nae - G. Bucur, Mazilu.

Poli: Branet - Beceru, Baldovin, Onut, Pirvu - Arhire, Gavatorta, Bogdanovic, Miclea - Bilba, Pacurar.

Arbitrii partidei: Marius Martis (Focsani); Octavian Sovre, Aurel Onita. Rezerva: Daniel Deca. Observatori: Ion Turculeanu si Aron Huzu. (Ovidiu MINEA)

La multi ani, Politehnica!

Clubul din Copou implineste astazi 60 ani de la infiintare. Prima denumire a clubului iesean a fost Sportul Studentesc, insa aceasta a fost modificata pe 31 mai 1945 in AS Politehnica Iasi tocmai pentru a nu se crea confuzii cu echipa studentilor bucuresteni.

Interesant este faptul ca Poli isi serbeaza venerabila aniversare intr-un meci chiar contra lui Sportul Studentesc, partida din "Regie" urmind a fi transmisa astazi, de la ora 16.30, pe National TV.