Dupa ce a invins Rapidul si pe Dinamo, Farul a reusit sa treaca cu 1-0 si de Steaua Bucuresti, producand militarilor prima infrangere din retur si relansand astfel campionatul. Stelistii au jucat o buna parte din repriza a doua in zece oameni, portarul Martin Tudor fiind eliminat pentru primirea a doua cartonase galbene.

Min. 58. Eugen Baciu intra pe teren sa rupa norii. Tocmai il inlocuise pe Dorin Goian, stoperul iertat de Corpodean la un fault de al doilea cartonas galben. Baciu, la prima faza jucata, reuseste sa-l darime pe Senin in careu. Penalty si Cristocea transforma.

A fost de ajuns aceasta faza pentru ca Steaua sa se impiedice pentru prima oara in retur. Liderul a adoptat acelasi stil italian, asteptind sa dea injectia letala care sa tina tot meciul, cum ar spune Cristi Borcea. Poate ar fi dat-o daca nu ar fi fost faultul lui Baciu.

A pierdut insa 3 puncte si s-a rugat toata seara ca Rapid sa faca un pas gresit in fata Timisoarei.

Zenga a avut doua virfuri tocite, Dinita si Cristea, Dica a fost si el mai palid ca o lamiie. Luciditatea lui Dorinel, ambitia lui Radoi sau invaluirile lui Bostina nu i-au adus prea mult. Ocaziile lui Cristea (2), Dica (25), Paraschiv (90 plus 2, Barbu scotind de pe linia portii) doar l-au intristat.

A pierdut in cele din urma in fata unei echipe care a aratat din nou ca joaca fotbal.

Agresivitate, concentrare, viteza. Atuurile cu care constantenii au ingenuncheat a doua mare echipa a Bucurestiului, dupa acel 1-0 cu Dinamo din prima etapa. Acum marele of al lui Grigoras este Cupa. Inca un pariu imens pentru un antrenor care i-a facut pe constanteni sa iubeasca iar fotbalul.

"Am jucat italieneste, nu spectaculos, dar cu ambitie si daruire. Daca am reusit sa ne intercalam printre marile echipe bucurestene este mai mult decit bine. Sint fericit, dar nu sint genul care face dedicatii"

Petre Grigoras, antrenor Farul

Miercuri, 27 Aprilie

Sportul - Poli Iasi 1-1

Apulum - Brasov 1-0

Otelul - Gloria 2-1

Farul - Steaua 1-0

Arges - CFR Cluj 2-0

Dinamo - Bacau 3-0

Craiova - National 3-0

Rapid - Poli T 0-3