Marian Videanu, fratele primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, i-a mintit pe politisti in legatura cu imprejurarile in care a fost impuscat. Si asta pentru ca a incercat sa-l protejeze pe cel care l-a ranit - un paznic de vinatoare ce ii este si foarte bun prieten.

Surse din politie sustin ca Marian Videanu nu poate fi acuzat de marturie mincinoasa intrucit nu a mintit sub juramint si a recunoscut, in cele din urma, totul.

Dupa mai bine de doua saptamini de ancheta, politistii si procurorii din Giurgiu au reusit sa dezlege misterul care plana asupra imprejurarilor in care a fost impuscat fratele primarului general al Capitalei.

Ajutati si de expertizele la care au fost supuse armele de vinatoare ridicate dupa accidentul din 17 aprilie, anchetatorii au stabilit ca persoana care l-a impuscat pe Marian Videanu este Marin Grigore, paznic de vinatoare la Asociatia Vinatorilor si Pescarilor Sportivi "Lunca" - Bucuresti.

Alice, cadou aniversar din partea unui prieten

Pus in fata probelor de necontestat, Videanu a recunoscut ca a mintit in legatura cu impuscarea sa. Atit el, cit si amicii sai Alexandru Boroi si Marin Grigore le-au declarat acum anchetatorilor ca, in ziua in care a avut loc accidentul, ar fi trebuit sa mearga impreuna la petrecerea aniversara a fratelui primarului general, care urma sa aiba loc in comuna Roata de Jos.

Astfel, potrivit ultimelor declaratii ale acestora, in dimineata de 17 aprilie, Videanu si Boroi s-au intilnit cu Grigore, pe un drum forestier ce strabate padurea "Gratianca-Udeanca", adica la opt kilometri distanta de locul unde au precizat initial ca s-ar fi produs accidentul. Acolo, Grigore impusca "animale daunatoare" pe fondul de vinatoare pe care chiar el il gestioneaza.

Ajuns la punctul de intilnire, Marian Videanu a intrat in padure pentru a-si satisface nevoile fiziologice.

In acel moment a fost lovit de doua alice trase de prietenul sau. Realizind ce s-a intimplat, Boroi, care ramasese in masina, a sarit sa-si ajute prietenul.

El a urcat imediat victima in autoturism si a plecat spre spital. O vreme a condus pe un drum paralel cu padurea, iar la kilometrul 44 al autostrazii Bucuresti-Pitesti s-a oprit, in ideea de a chema o ambulanta.

Pentru ca starea lui Videanu s-a agravat brusc, Boroi a ales sa-l duca chiar el la Spitalul Clinic de Urgenta "Floreasca" din Capitala.

Minciuni pentru a-si proteja prietenul

Marian Videanu si Alexandru Boroi au recunoscut, ieri, ca i-au mintit pe anchetatori pentru a-l proteja pe prietenul lor, Marin Grigore, care ar fi putut avea probleme in urma "accidentului".

Paznicul nu a fost pus inca sub acuzare, dar ar putea fi cercetat pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor si vatamare corporala din culpa. Politistii au ridicat din locuinta lui doua arme de vinatoare care sint supuse unor noi expertize.