Dupa Grecia si Cipru, turneul de promovare a reprezentantilor Romaniei la Eurovision a continuat cu vizita Luminitei Anghel si a lui Zoli de la Sistem in Malta (29 si 30 aprilie). Delegatia romana s-a bucurat de o primire calduroasa in Malta, unde Eurovisionul este un adevarat eveniment national si un prilej de sarbatoare.

O intreaga aventura prin aeroportul din Roma, unde s-a facut escala, era cat pe ce sa ii impiedice pe artistii nostri sa ajunga la timp la destinatie.

Din fericire, norocul a fost de partea delegatiei romane, care, dupa indelungi asteptari, a reusit sa prinda in mare viteza avionul pentru Malta.

Programul participantilor romani la concursul de anul acesta a fost extrem de incarcat.

Inca de la sosirea pe aeroportul din Malta, au fost intampinati cu multa caldura de seful delegatiei malteze, Martin Gauci (pe care Luminita il cunostea din 2002, cand a castigat un trofeu la un festival in Malta), dar si de reporterii unui post de televiziune pentru tineri, dornici sa afle cat mai multe despre artistii romani si melodia lor inca de pe aeroport.

Vizita Luminitei si a lui Zoli a continuat a doua zi cu un adevarat maraton la patru televiziuni unde au fost invitati in cadrul unor transmisiuni live, precum si la un post de radio unde au inregistrat un interviu de o jumatate de ora.

Acest tur de forta s-a incheiat cu intalnirea artistilor nostri cu Ministrul Culturii si Prim-Ministrul Maltei, care au fost foarte interesati sa-i cunoasca personal pe reprezentantii Romaniei la Eurovision.

Baietii de la Sistem nu stau nici ei degeaba. Ei pregatesc un set nou de efecte speciale de spectacol. O parte dintre ele vor fi destinate aparitiei de la Eurovision, dar vor fi folosite si in continuare pentru show-urile lor din tara. Noilor efecte speciale li se va alatura si o scenografie noua care va permite baietilor un show mult mai dinamic.