Deputatul BND Mircea Giurgiu a declarat, ieri, ca luni vor incepe negocierile pentru infiintarea grupului parlamentarilor independenti din Camera Deputatilor, la initiativa colegilor sai sindicalisti.

Potrivit lui Giurgiu, negocierile vor fi purtate de cei cinci deputati BND, cu cei trei deputati PIN, Cosmin Gusa, Aurelian Pavelescu, Lavinia Sandru, la care se adauga fostii deputati demisionari-demisi de la PUR- Florea Voinea si PPRM- Nati Meir. „Nu inseamna ca vom avea neaparat si aceleasi opinii fata de proiectele aflate in dezbateri", a spus Giurgiu.

Pentru ca grupul va trebui sa desemneze un lider, Giurgiu nu exclude ca acesta ar putea deveni Cozmin Gusa, dar se declara impotriva acestei alegeri. „Cozmin Gusa nu e genul care sa stea intr-o singura combinatie mult timp, de ce sa fie el liderul, ca si asa pleaca repede", a spus Giurgiu, care a anuntat ca nu-si doreste aceasta functie.

Deputatul clujean sindicalist a mai spus ca el si colegii sai ramin in continuare curtati atit de populari, cit si de verzii europeni, pentru o eventuala afiliere.