Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanta cerceteaza imprejurarile in care, in urma cu citeva zile, Hotelul Scandinavia din Mamaia al lui Corneliu Iacobov a fost vindut. Si asta desi, in ianuarie, Parchetul General a pus sechestru asigurator pe toate proprietatile din Constanta ale bacauanului.

Politistii spun ca hotelul a fost vindut cu 58 miliarde lei unui om de afaceri, in conditiile in care a fost evaluat la 107 miliarde lei. Tranzactia ar fi fost perfectata de un executor judecatoresc din Constanta, in data de 28 aprilie, fara ca Parchetul General sau politia sa stie.

Discutind cu cumparatorul, firma Amber Industry, politistilor li s-ar fi spus ca de fapt Corneliu Iacobov ar fi datorat o suma importanta de bani unei firme care a executat lucrari de reparatii la Hotelul Scandinavia. Pentru ca nu si-a primit datoria, firma in cauza ar fi obtinut, in luna septembrie, prin comisia de arbitraj a Camerei de Comert, executarea silita a hotelului.

Asa ca, in ianuarie, cind Parchetul General a pus sechestru pe proprietatea de cinci stele a lui Iacobov din Mamaia, hotelul ar fi fost liber de sarcina. De aici si pina la vinzarea unitatii de cinci stele cu ajutorul unui executor judecatoresc n-a mai fost decit un pas. "Acesta poate fi un scenariu bine pus la punct, din vreme.

Oricum, Parchetul General cerceteaza deja cazul", spun politistii de la Investigarea Fraudelor. Si pentru a intregi scenariul, avocata Hotelului Scandinavia, care este si avocat al rafinariei RAFO, ar fi anuntat ca va contesta in instanta "vinzarea ilegala" a unitatii de cinci stele.

In opinia politistilor, cumparatorul nu va putea intra in posesia hotelului si va fi nevoit sa-si ceara banii inapoi.