Intrarea libera a fost gandita de organizatori ca un element de atractie si ca o «cheie» care sa faciliteze contactul cu Muzeul Militar.

Intr-un cadru cu care te imprietenesti rapid datorita muzicii placute, de inceput de secol, care se unduie si pluteste in fiecare ungher al expozitiei, alternate cu sunetele puternice ale unei fanfare aduse cu acest prilej, sunt expuse machete de dimensiuni diferite, insigne, carti de specialitate, uniforme si sunt proiectate filme care vorbesc despre inceputurile avioanelor

ajung cu istoria la momentul actual. Modele precum IAR 80 sau JUNKERS-JUMO domina evenimentul, frumos aranjate pentru a fi cat mai vizibile.

Programul de vizionare este intre 10.00 si 14.00, cu precizarea ca aceia dintre dumneavoastra care vor ajunge in intervalul 10.30 si 12.30 au posibilitatea sa vizioneze si cateva documentare romanesti care au ca tema nasterea avioanelor romanesti si povestilor celor care s-au incumetat pentru prima oara sa viseze la zbor.

«Eroii aviatiei», «Escadrila alba», «Zburatorii Romaniei» sunt cateva dintre documentarele extrase de pe lista creata de initiatori, filme cu titluri pompoase, dar care emana o pasiune incredibila pentru «masinile zburatoare». Henry Coanda si Aurel Vlaicu sunt, evident, figurile centrale ale acestei expozitii, doi pionieri care s-au dedicat in intregime pasiunii lor.