Termoelectrica intentioneaza sa realizeze o societate mixta pentru conversia pe huila a unui grup la Centrala Braila, firmele interesate de participarea la proiect, cu o valoare estimata la circa 250 de milioane de dolari, avand posibilitatea sa depuna scrisori de intentie pana la mijlocul lui iunie.

Surse din cadrul companiei au declarat ca varianta utilizarii huilei din import ca si combustibil pentru acest grup a fost luata in considerare in urma cresterii semnificative a pretului la pacura si la gaze naturale. Daca negocierea cu furnizorul este directa, se pot incheia contracte de aprovizionare pe termen lung.

Astfel, costul combustibilului, care reprezinta pana la 70% din pretul de producator al energiei electrice, poate fi unul avantajos.

Centrala termoelectrica Braila functioneaza pe baza de pacura si de gaze naturale, primul grup al unitatii, cu echipamente de fabricatie rusa, fiind pus in functiune in 1973. Astfel de proiecte sunt in diverse etape de derulare la unele centrale termoelectrice