Microsoft a indicat o data a lansarii urmatoarei versiuni a suitei Office. Cunoscuta generic sub denumirea Office 12, versiunea updatata a suitei Microsoft va sosi anul viitor, a anuntat presedintele companiei, Bill Gates.

Pana acum Microsoft nu a oferit detalii despre Office 12, referindu-se doar la disponibilitatea acestuia odata cu „valul de produse legate de Longhorn". Gates, chief software architect la Microsoft, nu a oferit o data precisa a lansarii, dar se speculeaza deja ca aceasta ar avea loc in preajma lunii iulie a anului 2006.

Office 12 va fi prima versiune noua a suitei Office lansata dupa trei ani de la precedenta.

In timpul unui discurs tinut ieri la Las Vegas, la lansarea de catre Microsoft a Windows Mobile 5.0, Gates a dat de inteles ca Office 12 va suferi imbunatatiri in workflow, rights management si inteligenta.

„Acestea sunt domeniile unde Office a devenit mai bogat si se vor regasi in urmatoarea versiune care va fi lansata anul viitor", a spus Gates.

Indiferent de functiile pe care le adauga la Office 12, companiei nu-i va fi deloc usor sa convinga utilizatorii multumiti cu versiunile mai vechi sa faca upgrade. Office 97 reprezinta in continuare aproximativ 30% din totalul utilizatorilor, conform analizelor de piata realizate.

Utilizatorii sunt multumiti de functiile de baza oferite de Office 97, cu care isi pot face treaba, fara a avea nevoie de capabilitatile avansate care se regasesc in versiunile ulterioare.