De o buna bucata de vreme, ni se tot promite ca va incepe sa emita o noua televiziune de stiri: Antena 3. In asteptarea evenimentului, oamenii vorbesc. Pe Softpedia Forum, de exemplu, s-a iscat o discutie intreaga. Si deloc banala.

Probabil se va lansa

r@zvan: Nu ma intrebati cind va fi lansarea caci nu stiu (aminari au mai fost). Cert este ca acum „a intrat pe teava", alaturi de Antena 1, dar numai cu bare colorate (inca nu apare sigla sau altceva). Va tin la curent, a intrat sub monitorizare transponderul cu Antenele.

Clayman: Daca-mi aduc aminte, tam-tamul a fost facut acum un an cind se laudau ca o sa se mai lanseze 3 antenute: prima in aprilie, si alealalte doua catre sfirsitul anului; iar unul era cu divertisment, altul cu stiri (probabil despre PUR), care parca trebuia sa fie primul lansat, si unul cu teleshopping. Pina la urma banii s-au dus pe politica si lansari ioc.

r@zvan: Asa este, lansarea antenelor era prevazuta pentru primavara/vara 2004. Acesta (Antena 3) va fi cel cu stiri. Daca o sa tina testul pe satelit mai mult de 30/60 zile chiar sint neseriosi. El-Vis: Mi-ar fi rusine sa fiu in locul lor.

Odiseea televiziunilor de stiri

RaduVox: o curiozitate am: de ce mama dracu’ apar atitea televiziuni de stiri intr-o tara in care nu se intimpla mai nimic?

daniel28: Sa stii ca eu urmaresc Realitatea TV si N24 (ultima mai rar, ce-i drept). Chiar sint interesat de ceea ce se intimpla in jurul meu, dar vreau sa aud stiri din mai multe surse, nu doar de alea cu sigla PSD pe ele, date de TVR, sau spalate cu PUR, date de Antenutza, si nici din alea cu singe pe pereti, date de PRO TV.

Chiar jurnalele de la ora 19.00 le urmaresc in paralel: Pro Tv, Antenutza, Realitatea si N24. Mai multe pareri, mai multe sanse de a afla adevarul.

zamfy: Antena 3 nu s-a lansat la data stabilita, dar va aparea, pina la urma. Curiozitatea mea e daca va fi preluat de firmele de Cablu, sau mai bine zis, dupa cit timp va fi preluat (ca daca are viata lunga, pina la urma tot ajunge in grile). La Antena 3 cica va avea talk-show in prime-time Gabriela V. Firea. Altceva nu stiu.

Mi-a atras atentia un mesaj anterior in care RaduVox intreba retoric: „De ce mama dracu apar atitea televiziuni de stiri intr-o tara in care nu se intimpla mai nimic?" Hmmm. Daca nici in Romania nu se intimpla nimic, ce sa mai zicem de tari ca Olanda, de exemplu?!

Sint atitea scandaluri in tara asta si atitea situatii ce pot fi abordate, motiv pentru care nu ma mir deloc ca mai apare un canal de stiri. Beavix: Problema nu e ca „de ce apar atitea televiziuni de stiri", ci „de ce apar atitea televiziuni proaste de stiri". Cite avem pina acum? Doua? Realitatea si-a mai dat drumul putin, N24 mi se pare slab de-a binelea.

Nu aduc nimic in plus fata de jurnalele celorlalte televiziuni „generaliste". Unde sint corespondentii activi pe teren in toate colturile tarii, care sa transmita in direct de la fata locului? Ni se servesc aceiasi reporteri care ies in direct pe strada in fata cladirii (sau pe cladirea postului) ca sa para ca sint „in miezul evenimentelor" si spun 3 fraze dupa care se dau imagini inregistrate.

Cel mai adesea dau transmisiuni telefonice - scuzati-ma, dar pentru stiri prin telefon mi-e de-ajuns un post de radio, nu unul de televiziune. La N24 vad situatia jenanta in care dupa miezul noptii se dau inregistrate stirile de pe la 7 sau 8 seara.

Auzeam stirile sportive in care se zicea ca „Steaua este increzatoare in sansele ei", dupa ce se stia de mult scorul partidei (in care Steaua luase bataie). Ce cauta meciuri de fotbal si programe de divertisment pe un post de stiri? Asta e vesnicul ghiveci romanesc cu gust indoielnic.

Antena 3, tot dupa bare

ANTENA: ce mai stiti de antena3? cind se lanseaza? se spunea ca pina de alegerile de la primarie, care au trecut; probabil ca nici de paste nu va fi, ca nu a aparut nici o reclama, nicaieri. ady18: mai stiti ceva, ce se mai vede pe satelit/pe antena 3???

r@zvan: Pina acum bare colorate. In momentul asta au bagat tot Antena 1, dar fara sonor!