Raportul comisiei speciale de ancheta la societatile publice de radio si televiziune a determinat o serie de dispute, in conditiile in care documentul sustine schimbarea conducerilor celor doua institutii.

Deputatul PSD, Eugen Nicolicea a reclamat modul in care s-a desfasurat votul in cadrul comisiei, mentionand ca acesta a fost unul ilegal, din cauza lipsei cvorumului.

Acest lucru a fost negat, insa, de presedintele Comisiei de ancheta, Raluca Turcan. Presedintii celor doua institutii incearca sa gaseasca explicatii: Dragos Seuleanu considera ca s-au incalcat principiile democratice, si anunta ca va apela la foruri internationale, iar Valentin Nicolau sustine ca noua putere urmareste doar schimbarea conducerii institutiei.

Shimbarea conducerii celor doua institutii este varianta agreata de parlamentarii aliantei PNLPD, UDMR si PUR.

In schimb, varianta PSD propune ca actualele consilii de administratie sa-si termine mandatele, dar de la viitorul mandat legea sa fie schimbata.

Varianta de raport al coalitiei majoritare propunea schimbarea conducerilor televiziunii si radioului public pe motiv ca jurnalele de stiri si dezbaterile au fost manipulate pentru a evita criticile aduse guvernului PSD, dar si pentru ca banii publici au fost cheltuiti in interese personale si de grup.

In schimb, varianta PSD sustinea ca ambele conduceri, atat cea de la TVR cat si cea de la Societatea de Radiodifuziune, si-ar fi indeplinit cu bine mandatul, insa propunea modificarea actualelor legi- votul negativ al Parlamentului pentru raportul de activitate sa nu mai duca la demiterea conducerii televiziunii si radioului public, iar consiliile de

administratie sa nu mai fie alese prin vot politic.

Cum concluziile celor doua rapoarte erau complet opuse, comisia trebuia sa ajunga la un compromis, iar negocierile s-au purtat pentru fiecare cuvant.

Numai ca atmosfera a degenerat de mai multe ori in jigniri intre membrii comisiei, cum a fost cazul disputei dintre deputatul PNL Raluca Turcan si Eugen Nicolicea de la PSD.