Italianul Valentino Rossi, campionul mondial al clasei MotoGP la motociclism viteza, intentioneaza sa concureze in Formula 1 incepand cu 2007.

Rossi are in prezent un contract cu Yamaha ce expira la finele acestui sezon, iar directorul echipei Davide Brivio a anuntat ca pilotul italian a acceptat o prelungire cu inca un an, dar apoi acesta va trece la cursele pe patru roti.

Pilotul italian a anuntat ca va analiza ofertele privind o viitoare cariera a sa in cursele de automobilism, dar fara a preciza daca este vorba de Formula 1 sau alte competitii.

Rossi a testat anul trecut un monopost Ferrari si presa a acreditat ideea ca va fi succesorul campionului german Michael Schumacher in scuderia italiana. ''Suntem prieteni, am pilotat pentru ei dar nu este vor vorba numai de Ferrari''.

Valentino Rossi, 26 ani, cvadruplu campion mondial la clasa regina a curselor de motociclism, a precizat ca nu va avea probleme sa treaca la cursele pe patru roti:''Cand eram copil am inceput cu cursele de kart si atunci, norocos, am descoperit motociclismul, dar prima mea pasiune pentru masini a ramas''.

Italianul participa in acest weekend la MP al Frantei, din postura de lider al clasamentului si cu dorinta de a castiga a cincea sa coroana mondiala.