Dosarul "Cocaina VIP-urilor" s-a ingrosat de curand cu marturisirile explozive pe care Raluca Sandu, fosta iubita a lui Ion Alexandru Tiriac, le face din America.

Fiica presedintelui FRF Mircea Sandu povesteste, in trei scrisori trimise procuroarei Corina Gheorghisan, despre relatia ei cu Walter Zenga, cu Tiriac jr. si anturajul acestuia, dinspre care ar fi primit si propuneri sexuale indecente.

Dezvaluirile Ralucai Sandu, care constituie acum probe in cazul "Cocaina VIP-urilor", ascund printre randuri raspunsul la mai multe intrebari: una dintre acestea se refera la motivul despartirii celor doi, dar si la deznodamantul nefericit al relatiei pe care Raluca a avut-o cu actualul antrenor al Stelei, italianul Zenga.

De asemenea, noile probe indica si locul in care s-a refugiat tenismena in ultimul an, intr-o perioada in care a explodat ancheta din dosarul "Cocaina VIP-urilor", fiind facute mai multe arestari, iar Tiriac jr. dat pe mana judecatorilor.

Scrisorile Ralucai, trei la numar, privesc episoade extrem de controversate din viata ei, cum ar fi acuzatia de consum de droguri, ce i-a fost adusa de Parchet, relatia cu Tiriac jr., dar si scandalul "Office".

Din capul locului, ea a tinut sa precizeze ca in 2004 s-a stabilit in America, la o adresa din Newport Beach, California, dar "nu pentru a fugi de cercetarile procurorilor", ci pentru a semna un contract cu un club profesionist de tenis. in acest sens, sportiva a atasat si o xerocopie a contractului in cauza, din care reiese ca a castigat 20.000 de dolari.

Mai mult, Raluca a negat ca ar fi dependenta de droguri si ca ar fi fost internata intr-o clinica de dezintoxicare: "Am fost intr-adevar la o clinica, dar de ortopedie, pentru a urma un tratament la umarul drept". Despartirea de tenismanul spaniol Carlos Moya, a carui iubita a fost in perioada '97-'99, si retragerea temporara din circuitul WTA pe motive medicale au unit-o de Alexandru Tiriac.

Cei doi se cunosteau inca din '95 de la US Open, dar timp de patru ani s-au vazut doar ca simpli amici. "in 1999 relatia noastra a devenit sentimentala, eu avand 19 ani si Ion 22. Timp de aproape trei ani, ne vedeam cat de des puteam". in vara lui 2000, Raluca si Ion au emigrat in America, ea pentru a se trata la umar, iar el sa-si definitiveze studiile.

A fost si perioada in care Tiriac jr. a trait cu Raluca o tulburatoare poveste de dragoste. "Eram tot timpul impreuna, nu ne aveam decat unul pe celalalt, multe iesiri la cinematografe si mult timp acasa...", a scris Raluca. Ea isi aminteste cu o unda de regret si despre despartirea din 2002, cand au revenit la Bucuresti, iar fiul lui Ion Tiriac a cazut in bratele Ilenei Lazariuc.

Raluca s-a consolat si ea cu Walter Zenga, alaturi de care a fost implicata in scandalul "Office". Legat de acesta, fiica boss-ului FRF scrie ca se gasea in club impreuna cu Walter, Dan Petrescu si sotia de atunci a acestuia, Dana. Ea afirma ca nu s-au consumat droguri in acea seara, in ciuda acuzatiilor ulterioare ale procurorilor.

Revenind la motivul despartirii cuplului anului '99 Raluca-Ion, tenismena face o dezvaluire socanta. in contextul in care martori din dosar - printre care si Monica Robu (iubita indianului Tyagi Shailendra) - au sustinut la Parchet ca grupul lui Tiriac jr. consuma droguri la diverse petreceri, Raluca Sandu incearca sa se delimiteze de orice acuzatie.

In ce o priveste pe Monica Robu, tenismena spune ca a descoperit-o pe aceasta in anturajul fostului iubit, Alexandru Tiriac, la intoarcerea din America.

Astfel, Raluca Sandu scrie ca dupa ce Monica i-a fost prezentata chiar de Tiriac jr., femeia, care manifesta "un comportament bizar", posibil din cauza drogurilor (fiind si consumatoare declarata), i-a facut propuneri sexuale indecente la masa la care se afla intregul grup de amici.

"Discutia cu prietena indianului (n.n. - Monica Robu) nu cred sa fi durat mai mult de 10 minute si a fost cu tenta sexuala. in momentul respectiv am decis sa intrerup discutia". Coincidenta ori nu, tot in acea perioada Raluca a rupt legatura si cu Ion, fiind inlocuita de Ileana Lazariuc.

A facut trei teste antidoping in America

Dincolo de aceste amanunte ale tumultuoaselor aventuri amoroase pe care le-a avut la o varsta destul de frageda, Raluca Sandu a trimis procurorilor romani de la Crima Organizata si trei documente emanate de la un Laborator Antidoping din America.

Ea sustine ca a fost testata ca sportiva, de trei ori in cursul anului 2004 (in 25 februarie, 20 aprilie si 21 iunie), si ca de fiecare data testele au fost negative. Ea n-a fost gasita pozitiva nici la controlul substantelor curente ingerate de sportivi, nici la cocaina, heroina ori droguri usoare.

De altfel, Raluca s-a scuzat intr-un fel anchetatorilor ca i-a pus in prima faza pe o pista gresita, indicandu-le o adresa din America, la care ea nu exista: "Acea adresa era a avocatului meu din SUA, John Montana jr., in Santa Ana, 250 North Golden Circle, 205, dar, fara intentie, nu v-am indicat si numele meu!"

Nici pana astazi insa Raluca nu a raspuns citatiilor Parchetului in dosarul in care este cercetata, separat de Tiriac jr., pentru consum de droguri. Singurele detalii date de ea procurorilor sunt aceste trei scrisori, pe care "Libertatea" vi le prezinta astazi in premiera.

Articol de: Adrian Artene, Claudiu Valimareanu