Sute de sinistrati din mai multe localitati din Timis s-au inghesuit la centrele de ajutorare pentru a-si lua portia de alimente. Toti erau nemultumiti ca din cauza birocratiei stau la cozi infernale.

O familie de patru persoane primeste, pe saptamana, trei litri de ulei, patru kilograme de faina, trei kilograme de zahar, zece conserve, patru pungi de macaroane, un sapun si patru suluri de hartie higienica.

"Trebuie sa completam o gramada de acte, o lista pe propria raspundere, lista cu toti cei care vin. Si ei trebuie sa semneze", a spus una dintre voluntarele.

Alti o suta din Timis, cazati la un hotel din statiunea Buzias, se pling ca au fost uitati de autoritati, care nu le-au mai adus ajutoare banesti si materiale primite din tara. Republica Coreea a anuntat ca ofera 30.000 de dolari sinistratilor din Romania ca si Conducerea Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei.Cei ale caror case au fost complet distruse vor primi 10 milioane lei.

Daca gospodaria a fost afectata intre 75 si 100% vor fi acordate 8 milioane lei, pentru gospodarii afectate intre 50 si 75% - 6 milioane lei, iar pentru cei ale caror locuinte sunt distruse mai putin de jumatate - 4 milioane lei.

Evaluarile au fost realizate de catre Comisiile de dezastre, iar banii vor fi distribuiti prin Directiile de Asistenta Sociala.