Bateristul trupei Compact, Aurel Vasilescu, si o fosta angajata a Biroului de presa al Ministerului Muncii au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie. Ei sint acuzati de trafic de influenta si, respectiv, complicitate la aceasta infractiune.

Potrivit procurorilor, cei doi ar fi facut parte dintr-o retea internationala de trafic ilegal de forta de munca, din Romania catre Europa de vest.

In februarie 2003, Aurel Vasilescu si complicea sa, Elena Tipirig, ar fi pretins 40.000 de dolari de la un cetatean german, promitind ca pot interveni pe linga functionari cu putere de decizie in Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei pentru a obtine aprobarile necesare deplasarii la munca in strainatate a unui grup de 49 de persoane.

In fata anchetatorilor, cei doi au afirmat ca au cerut banii drept "sponsorizare" pentru trupa Compact. Procurorii detin insa inregistrari ale unor convorbiri telefonice ale lui Vasilescu si Tipirig care demonstreaza contrariul. Intr-una dintre aceste discutii a fost pomenit si numele lui Cozmin Gusa, fapt pentru care, in urma cu aproape trei saptamini, acesta a fost chemat la PNA.

Deputatul a declarat, la acea data, ca a discutat, in repetate rinduri, cu prietenul sau, Aurel Vasilescu, dar niciodata despre aceasta afacere. (Lucian Hainarosie)

Aurel Vasilescu: "Nu sint vinovat!"

Aurel Vasilescu, botezat de colegii de trupa "Lelut", admite ca a avut o intelegere cu o firma, care i-a promis o sponsorizare, in cazul in care el s-ar fi ocupat de plecarea unui grup de muncitori la lucru in Germania.

"Am dus personal dosarul la Ministerul Muncii, avind martor un prieten, care m-a insotit. Am luat un numar de inregistrare, pe care l-am dat doamnei de la firma respectiva. Nu-i stiu numele.

Dupa care am rugat o prietena sa urmareasca acest dosar si sa ma anunte daca muncitorii au actele in regula. Am fost anuntat, dupa o perioada de citeva zile, ca dosarul nu a fost aprobat.

Prin urmare, trupa Compact nu a mai primit sponsorizarea. Am anuntat, compania sa ia dosarul de la minister, ca actele nu sint in regula. Cu asta s-a terminat tot.

Timp de trei ani nu m-a intrebat nimeni de asa ceva. Mi s-a interceptat o convorbire telefonica, in cursul careia un apropiat ma intreba de ce nu vorbesc cu Cozmin (n.r. - Gusa) sa rezolve problema.

Acele interceptari sint chiar ele confirmarea ca am raspuns: Cozmin nu se ocupa cu asemenea gainarii. Cozmin Gusa nici nu a stiut despre povestea asta, pina acum doua saptamini. Sint cinstit si curat si ma duc pina in pinzele albe cu asta. Am incredere in justitia romana", ne-a declarat Vasilescu.