Si in acest weekend cadrele Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, jandarmi si politisi au actionat, in colaborare cu prefecturile si autoritatile locale pentru ajutorarea populatiei sinistrate si limitarea pagubelor materiale cauzate de inundatii.

in Arad, s-a continuat evacuarea apei si a fost inaugurat si podul de la Draut, distrus luna trecuta de furia apelor, cand 1.200 de locuitori ai satului au fost izolati de comuna Tarnova. Apele vaii din zona, umflate de precipitatii, au sapat un picior al podului, rupandu-l. Pentru ca lucrarile au fost finalizate in Vinerea Mare, podul a fost denumit "Vinerea Mare".

Din pacate, din zona vin si vesti proaste. Un copil de noua ani a murit inecat intr-un canal colector, ale carui ape erau umflate de ploi. Dumitru L., din localitatea Semlac, se juca impreuna cu prietenii in preajma canalului. in fuga s-a dezechilibrat si a cazut in apa de doi metri.

In Buzau, in comunele Chiojdu, Nehoi si Siriu continua serviciul operativ, iar in satul Catiasu se monitorizeaza alunecarile de teren, specialistii constatand ca acestea sunt inca active.

in Constanta, comuna Aliman, sat Dunareni, in urma cresterii debitului Dunarii, s-au inundat controlat in jur de 100 de hectare de teren agricol pentru a impiedica inundarea a 500 de case situate adiacent baltii Iezerul-Viile.

Ploua si astazi!

Potrivit unor atentionari lansate de specialisti si transmise de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, vremea e ploioasa si azi, iar cotele de aparare ar putea fi depasite pe mai multe rauri din zonele de deal si munte aferente bazinelor hidrografice Viseu, Iza, Tur, Somes, Crisuri, Bega, Timis, Barzava, Caras si Nera.

Ploile din weekend si de azi se datoreaza unui front atmosferic ce traverseaza Romania.

Articol de: Claudia Voicu, Stefana Mladin