Zilele trecute, boss-ul de la Microsoft, Bill Gates, declara intr-un interviu ca playerele portabile gen iPod nu vor rezista prea mult in fata "celularelor-walkman".

Fireste, Mr. Gates nu putea sa reziste "tentatiei" de a arunca o sageata in directia companiei Apple, dar in spatele afirmatiei sale exista si un mic "hard" de adevar. Caci dupa ce Sony Ericsson a inceput sa-si prezinte seria de telefoane mobile cu posibilitati serioase de stocare a melodiilor, iata ca Nokia va scoate pe piata cateva produse multimedia marca Nseries.

Este vorba de modele 3G cu sistem de operare Symbian: N90, N70, si N91 cu hard de 4GB. Si daca tot ar fi vorba de "tehnologie de varf" si lupta pentru suprematia pe piata, Nokia a anuntat si un parteneriat cu Carl Zeiss. Pe de alta parte, problema bateriilor, legata de durata de viata, ramane in actualitate.

Nici unul din modelele enumerate nu are o baterie cu un timp de vorbire mai mare de 4 ore iar in ceea ce priveste "jukebox-ul" N91, acesta ofera pana la 12,5 ore de sunet in castile din dotare. In "batalia" cu iPod-ul, va conta insa si pretul, N91 ajungand sa coste undeva la 800 de dolari, pe cand iPod mini (4GB) costa 200 de dolari.

COMPETITIE. In ceea ce priveste alte modele de gen, W800 (Sony Ericsson) este considerat primul telefon mobil Walkman din lume: memoria 512 Mb. De asemenea, Samsung a lansat anul trecut un model cu hard de 1,5 GB si iar la CEBIT (in martie) a prezentat un terminal cu hard de 3GB.