Aflati la Kiev, in asteptarea semifinalei care va avea loc pe 19 mai, concurentii nostri, Luminita si Sistem, se pare ca se bucura de un tratament special din partea organizatorilor Eurovision 2005, comparativ cu celelalte tari participante. Ei au incantat publicul ucrainean si nu numai, prin spectacolul lor, care, dupa lungi negocieri, se va desfasura asa cum isi doresc.

La numai cateva minute dupa ce s-a incheiat conferinta de presa ce a avut loc ieri dupa-amiaza, Dan Manoliu ne-a declarat: "Sambata am avut negocieri cu oficialii de aici, de la Kiev, si am obtinut aprobarea de a ne folosi o parte din efectele speciale necesare desfasurarii show-ului concurentilor nostri.

Ce-i drept, ne-au interzis flacarile pe scena si anumite drugi care produceau scantei, dar vom avea proiectate flacari pe fundal si vom folosi si niste flexuri, ceea ce este foarte important pentru noi". Inainte sa plece din Romania, reprezentantii nostri nu stiau inca cum vor baga butoaiele pe scena, intr-un timp atat de scurt.

Ei obtinusera de la organizatori o varianta care-i costa 3.000 de euro. Se pare ca aceasta a fost cea finala. "Am platit cei 3.000 de euro, atat cat ne-au cerut pentru deplasarea butoaielor pe scena, in timpul concursului. Suntem multumiti si asa, ca alta solutie nu aveam", ne-a mai marturisit presedintele delegatiei romane.

«Cel mai inchegat show este al nostru»

Comparativ cu celelalte participante in semifinala de pe 19 mai, se pare ca Romania nu are ca adversari pe masura decat reprezentantii Norvegiei si ai Ungariei, care au si ei cate un show pregatit, restul fiind doar piese in genul acelora prezentate la festivalul nostru de la Mamaia.

"Cel mai inchegat show este totusi al nostru", ne-a mai spus Manoliu, care mizeaza foarte mult pe intuitia francezilor care vor sa faca un film cu Luminita si Sistem, asa cum au facut anul trecut cu Ruslana, marea castigatoare. "Or fi avut ei vreun presentiment!", spunea Manoliu.

Luni se deschide oficial concursul

Romanii sunt mediatizati foarte mult fata de celelalte tari participante. Duminica seara, Luminita si baietii de la Sistem au fost invitati intr-o emisiune la care mai participa doar echipa Belarusului. "Este vorba despre Euroclub, unde Sistem va sustine timp de 30 de minute un recital, urmand ca la sfarsit sa interpreteze alaturi de Luminita piesa din concurs", ne-a declarat Dan Manoliu.

Se pare ca duminica dimineata erau prezente la Kiev aproape toate delegatiile tarilor participante, restul urmand sa soseasca in cursul diminetii de astazi, pentru ca in jurul pranzului va avea loc, la Primaria din Kiev, deschiderea oficiala a Eurovisionului. Dupa taierea panglicii, oficialii primariei au organizat si un minispectacol.

Mai sunt doar cateva zile pana la semifinala din 19 mai, moment in care vom afla daca Romania se califica in marea finala de pe 21 mai. Luminita si Sistem au doua zile libere, astazi si maine, timp in care repeta finalistii. Miercuri vor avea loc doua repetitii generale cu public, inaintea semifinalei de joi.

Asteptam cu sufletul la gura prestatia romanilor pe scena Eurovisionului si ne punem speranta intr-o calificare pentru marea finala!