Imediat dupa finalul meciului Steaua - CFR Cluj 1-0, Gigi Becali spunea ca nu-i va face nimic lui Mihai Stoica, desi acesta batuse un suporter. Ieri la prinz, patronul Stelei a anuntat ca il va amenda cu 100 de milioane de lei. Apoi a adaugat: "L-am suspendat pe Mihai Stoica din functie.

Dar el va ramine in cadrul clubului, insa nu va mai reprezenta Steaua pe acte. E un fel de mustrare pentru gestul sau. A gresit grav, inadmisibil. Le-am si zis nepotilor si bodyguarzilor mei, sa nu cumva sa ridice mina la cineva, ca toata lumea e cu ochii pe mine, dar MM a inteles din parti.

O sa fie suspendat pe termen nelimitat". Patronul din Ghencea a spus ca toate atributiunile lui Stoica vor fi preluate de Valeriu Argaseala, actualul director executiv al clubului.

O ora mai tirziu insa, Gigi Becali isi schimbase iar decizia: "Am propus suspendarea lui MM in Consilul de Administratie, dar nepotii mei s-au opus. Mihai ramine in functie".

Gigi Becali l-a invitat pe Radu Ion la "Marriott", dispus sa-i cumpere impacarea cu MM

Aseara, Gigi Becali a fost invitat la postul B1Tv, la emisiunea "Nasul". El a recunoscut ca anuntul cu suspendarea lui Mihai Stoica a fost "la misto, pentru presa. Nici daca isi dadea demisia tot nu i-o acceptam".

Patronul Stelei a admis totusi ca "jandarmii ar fi trebuit sa-l aresteze pe loc pe Mihai pentru ca l-a lovit pe acel om". Conducatorul gruparii din Ghencea a discutat si cu suporterul Radu Ion, victima lui Mihai Stoica, care spunea ca n-a dormit de doua nopti, ieri ajungind chiar la spital.

Gigi Becali i-a facut si o invitatie: "Radule, am vazut ca esti suporter adevarat, nu unul manipulat. Vino la mine la birou, sa ne impacam, inclusiv cu Mihai. Daca ai pretentii, platesc eu. Sa nu le dam satisfactie celor care sint impotriva Stelei".

"Ce a facut el e inadmisibil. Chiar i-am si zis Bai, tu esti nebun?, dar daca el a fost fraier si nu baiat destept ca mine, ce sa-i fac? Sa plateasca!"

Gigi Becali

REACTII

"Ce sa fac? Nepotii mei, care il iubesc pe Mihai Stoica, au anulat suspendarea data de mine"

Gigi Becali

"De doua nopti nu pot sa dorm. Azi am fost la spital. Nu ma intereseaza Mihai Stoica"

Radu Ion, victima lui Mihai Stoica

Nervos la "Recurs"

Presedintele Stelei s-a albit la fata cind a citit duminica noaptea, in timp ce se afla in la Recursul etapei, editia de ieri a Gazetei Sporturilor.

La 24 de ore distanta de momentul in care a lovit cu pumnul un suporter, Mihai Stoica a venit in redactia Gazetei Sporturilor pentru a participa la emisiunea Recursul etapei. Rezultatul de egalitate dintre Dinamo si Rapid l-a bine dispus, MM sosind plin de zimbet in studio.

In prima pauza publicitara, a primit editia de luni a Gazetei. MM a deschis imediat la pagina de opinii. Apoi s-a uitat la coperta, unde titlul ii era adresat: "Huliganule". A facut o grimasa, dupa care a vazut declaratia lui Marius Stan.

"Chiar trebuia sa o dati si p-asta?", a zis, dupa care a inceput sa se uite in interiorul ziarului.

Cind a ajuns la paginile 4-5, s-a albit la fata. Doua titluri, "Comportament de gorila", dar mai ales portretul "Mihai Stoica, fata si profil", l-au scos din sarite.

Chiar daca emisiunea se reluase, MM a impaturit ziariul si l-a ascuns sub masa, dar a continuat sa citeasca precum un scolar care incearca sa copieze.

Dupa ce a terminat, era extrem de nervos: "Nu se poate asa ceva. Pina la urma ce am facut, am pus o bomba, am rapit ziaristi? Nu, am lovit un om, citi dintre noi n-am facut asa ceva?".

Mihai Stoica a amenintat apoi ca va da ziarul in judecata: "Nu e adevarat ca am fost cu Giovanni Becali in deplasarile echipei nationale si nici ca am luat bani de pe urma transferului lui Cernat. Sint neadevaruri scrise in acest articol, pe care va trebui sa le probati".

Radoi a sarit in apararea lui Stoica la ora 1:30 noaptea

Spre finalul emisiunii, la o ora si jumatate dupa miezul noptii, a intervenit telefonic si capitanul trupei din Ghencea, Mirel Radoi. Acesta a spus la inceput ca "tocmai acum ma pregateam sa dorm", dupa care a sarit in apararea lui Mihai Stoica.

"Am vazut si eu ziarul si nu e normala aceasta atitudine fata de domnul Stoica. N-a facut un gest normal, insa nici suporterii, care au fluierat echipa din primul minut, nu s-au comportat ca niste fani adevarati", a spus Radoi.

Azi va fi judecat

Pentru gestul sau de a lovi cu pumnul un suporter, Mihai Stoica a fost convocat pentru sedinta de astazi a Comisiei de Disciplina a FRF.

Articolul 72 din Regulamentul disciplinar spune ca pentru "provocarea de acte de dezordine sau incidente, instigarea ori participarea la comiterea unor asemenea fapte, inainte, in timpul sau dupa incheierea meciului si daca in cursul evenimentelor mentionate s-a cauzat vreo vatamare a integritatii corporale, reprezentantii cluburilor in

cauza vor fi sanctionati cu suspendare pentru 6 luni- 1 an".

Componenta comisiei

Alexandru Boc - presedinte interimar

Gheorghe Nedelescu - membru

Mircea Dridea - membru

Victor Cicu - membru

Doru Viorel Ursu si-a dat demisia

Presedintele Comisiei de Disciplina a FRF, Doru Viorel Ursu, si-a depus ieri demisia in scris atit la FRF, cit si la LPF. Ursu si-a motivat decizia prin faptul ca "vreau sa trag un semnal de alarma in privinta escaladarii violentei in sport, la care eu nu vreau sa fiu partas".

Ursu a fost nemultumit de faptul ca forul pe care l-a condus a dictat numai sanctiuni minime in aproape toate cazurile, care apoi erau diminuate sau chiar anulate la Comisia de Apel.

"Sint de acord cu semnalul pe care vrea sa-l traga. Cind a decis impotriva Stelei sa jucam cu portile inchise a fost o reactie de-a mea la primul impuls. Dar avea dreptate, i-am spus si lui asta"

Gigi Becali