Visa International a anuntat astazi deschiderea oficiala a biroului sau regional din Bucuresti, pentru operatiunile din Romania si Bulgaria.

Decizia de a deschide un birou regional subliniaza importanta strategica pe care o are piata romaneasca pentru Visa CEMEA, permitand companiei sa fie mai aproape de cele 21 de banci locale membre ale organizatiei si sa reactioneze mai prompt la cerintele pietei, in scopul consolidarii pietei de carduri din Romania.

"In 1995, am fost mandri ca primul card romanesc a fost emis sub semnul Visa, iar in 2005, o banca membra Visa a incheiat prima tranzactie EMV prin card cu cip inregistratra vreodata pe aceasta piata.

Noul birou regional ne va permite sa continuam sustinerea dezvoltarii segmentului de carduri al bancilor noastre membre si sa ne consolidam relatiile din mediul bancar local", a declarat Anne Cobb, presedinte Visa International CEMEA, aflata la Bucuresti pentru inaugurarea noului birou Visa.

"Fara indoiala, Romania este o piata strategica pentru Visa International CEMEA", a declarat Tony Brogna, director general Visa International penru Europa de Sud-Est si Africa de Nord. "Este o piata cu un foarte mare potential, mai ales acum, cand se prergateste sa adere la Uniunea Europeana.

Visa va ramane un partener strategic in Romania si va continua eforturile in directia unei tranzitii de succes catre UE".

"Strategia noastra de business reflecta sustinerea pe care o acordam dezvoltarii economiei din Romania si Bulgaria. Dorim ca noul nostru birou regional din Bucuresti sa deschida canale de comunicare mai bune pentru stimularea acestui parteneriat reciproc avantajos", a declarat Catalin Cretu, regional manager Romania & Bulgaria.

In prezent, pietele cardurilor din Romania si Bulgaria se ridica la trei milioane si, respectiv, 300.000 de carduri valide in circulatie. Biroul regional Visa International din Romania este al optulea in regiunea Visa CEMEA, dupa birourile deschise in Egipt, Iordania, Rusia, Arabia Saudita, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite si Ucraina.