De saptamana viitoare un nou cotidian de sport isi va face aparita pe piata romaneasca. Sport Total va lua startul incepand cu 26 mai si isi propune sa arate cititorilor dupa cum spun chiar reprezentantii sai ca " exista si alte sporturi si ca sportul inseamna mai mult decat fotbal". Ziarul va fi editat de catre compania Frigomedia.

Potrivit aceleeasi surse, ziarul va aparea in 16 pagini zilnic (exceptie face ziua de luni, cind numarul acestora creste la 24). Echipa ziarului va fi condusa de Andi Vilara – director al ziarului, si de Marius Mitran – redactor sef.

FrigoMedia, compania detinatoare a publicatiei si ARBOmedia au incheiat un parteneriat prin care spatiul de publicitate al SPORT TOTAL este incredintat in totalitate regiei de publicitate. "Ne incanta provocarea de a contribui la acest succes," a declarat Serba Ciusca, Managing Director ARBOmedia vorbind despre noua publicatie din portofoliul regiei.

Potrivit editorilor sai, SPORT TOTAL a fost deja inscris la Biroul Roman de Audit al tirajelor (BRAT)

"Redactia SPORT TOTAL va intra in arena intr-o maniera eleganta, sobra si profesionista," a spus Vilara, facand referire in special la maniera de abordare a subiectelor si la tonul ziarului.

"Este un ziar de sport care-si propune sa scrie despre toate sporturile, sa fie adevarat, sa nu-si plece capul, sa respecte regulile jocului, sa aiba caracter, sa placa, sa straluceasca," mai anunta echipa redactionala.

Autorii ziarului spun ca acesta "vine pe piata cotidianelor centrale intr-un moment in care fenomenul sportiv tocmai si-a pierdut identitatea in mass-media in general, si in presa scrisa in particular"

Oficialii Sport Total mai spun ca editia on-line a ziarului – www.spt.ro sau www.totalsport.ro - va fi o premiera in mass-media romaneasca, atat prin sectiunile oferite, dar mai ales prin modalitatile multiple de asigurare a interactivitatii.

Promotorii ziarului mai subliniaza ca "acesta va contine cea mai bogata videoteca informatizata, care contine imagini cu momente de referinta ale sportului romanesc si international"

Referindu-se la aparitia noii publicatii, Victor Piturca, selectionerul echipei nationale de fotbal, a declarat: "Stiu ce v-ati propus si cred ca veti reusi pentru ca va bazati proiectul pe principiul seriozitatii. Cred ca SPORT TOTAL va deveni in curand un ziar care deranjeaza si creeaza curent de opinie, ceea ce nu poate fi decat binevenit."

" Sportul romaneasc nu inseamna numai fotbal, desi eu urmaresc cu placere meciurile de fotbal. Vreau sa citesc mai mult despre gimnastica, unde avem performante deosebite, despre haltere si chiar despre tenis. Celelalte ziare ignora sporturile si nu cred ca este fair-play." comenteaza aparitia noului ziar Ilie Nastase, Presedintele Federatiei Romane de Tenis.

Dumitru Dragomir, Presedintele LPF a declarat ca "Romanii aveau nevoie de un ziar cu adevarat de sport fiindca cele existente nu au avut nimic in comun cu acest fenomen."

"Nu comentez ca se scrie asa mult despre fotbal, dar asteptam de ani buni o publicatie care sa trateze si celelalte sporturi, cu toate performantele existente. Avem campioni mondiali si europeni la multe discipline, dar ce folos ? Sunt nistre ilustri anonimi." a declarat si Francisc Vastag, antrenorul lotului national de box.