Ordinul nr. 557 din 3 mai 2005 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1.849/2003 privind personalizarea formularelor tipizate cu regim special, comune pe economie, cu modificarile si completarile ulterioare.

• Contribuabililor persoane juridice sau orice alte entitati fara personalitate juridica nu li se vor elibera formulare tipizate cu regim special, atat timp cat se regasesc in una dintre urmatoarele situatii:

- nu au depus declaratiile fiscale sau situatiile financiare la termenele de depunere la care aveau aceasta obligatie;

- nu au fost gasiti, in mod repetat, cu ocazia actiunilor de inspectie fiscala la domiciliul fiscal declarat sau la sediul social inregistrat;

- organul fiscal, ca urmare a constatarilor efectuate cu ocazia inspectiei fiscale la sediul contribuabilului, a depus o sesizare penala in legatura cu modul de gestionare si utilizare a documentelor fiscale, la institutia competenta.

Contribuabilii persoane juridice sau orice alte entitati fara personalitate juridica care, in decurs de 12 luni consecutive, nu au depus declaratii fiscale si situatii financiare, nu au efectuat plati si nu au prezentat solicitari organului fiscal vor fi trecuti intr-o evidenta speciala a contribuabililor inactivi si nu pot comanda si ridica formulare tipizate cu regim special, atat timp cat se

afla in situatia care a generat trecerea lor in evidenta speciala.

• Dupa clarificarea situatiei fiscale, organul fiscal competent va elibera contribuabilului o adeverinta, valabila 3 zile, pe baza careia Compania Nationala «Imprimeria Nationala» - S.A. si unitatile tipografice abilitate, care functioneaza sub supravegherea Companiei Nationale «Imprimeria Nationala» - S.A., vor primi comenzi si vor elibera formulare cu regim special.