Hotararea nr. 410 din 5 mai 2005 pentru modificarea si completarea Procedurilor privind accesul la masurile pentru stimularea ocuparii fortei de munca, modalitatile de finantare si instructiunile de implementare a acestora, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 377/2002.

• Serviciile de consultanta si asistenta pentru inceperea unei activitati independente sau pentru initierea unei afaceri se acorda gratuit, la cerere:

- persoanelor care beneficiaza de Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, o singura data, pentru fiecare perioada in care se afla in cautarea unui loc de munca;

- persoanelor care au calitatea de asigurat in sistemul asigurarilor pentru somaj, o singura data, pentru fiecare perioada in care au calitatea de asigurat;

- studentilor care solicita acordarea de credite cu dobanda avantajoasa din bugetul asigurarilor pentru somaj

• Persoanele care au calitatea de asigurat in sistemul asigurarilor pentru somaj vor depune o cerere insotita de copia actului in baza caruia isi desfasoara activitatea, pentru persoanele asigurate in mod obligatoriu prin efectul legii, respectiv contractul de asigurare pentru somaj, in cazul persoanelor asigurate pe baza de contract.