Numerotarea actiunilor cotate la Bursa nu se va mai realiza

de     Radio MIX
Joi, 19 mai 2005, 0:00

Documente:
Vosganian despre inserierea actiunilor
(18.05.2005) MP3
Vosganian despre SIF-uri
(18.05.2005) MP3
Vosganian despre impozitul pe tranzactii bursiere
(18.05.2005) MP3

Decizia CNVM privind inserierea si numerotarea actiunilor, care a starnit aprigi controverse din partea broker-ilor, nu poate fi realizata. Inserierea actiunilor, care nu se mai regaseste pe nici o alta bursa din lume, a fost una din temele emisiunii „Forum Bursier" realizata de Daniel Iancu la Radio Mix.

In cadrul emisiunii, Varujan Vosganian, Presedintele Comisiei pentru Buget, Finante, Banci din Senat a precizat ca nu se va mai recurge la inserierea actiunilor.

Vosganian a mai discutat si despre pragul de detinere la SIF-uri, care va fi majorat pana la sfarsitul lunii iunie.

In prezent, acest prag este de 0,1% si urmeaza sa fie majorat printr-un proiect legislativ, depus in prezent la Senat, care se preconizeaza a fi votat pana la sfarsitul lunii iunie.

Consiliile de Administratie ale SIF-urilor vor modifica actele constitutive fara a mai fi necesara convocarea Adunarilor Generale Extraordinare ale Actionarilor.

Impozitul din tranzactii bursiere va fi aplicat pe castigul net
Investitorii la bursa vor depune la sfarsitul fiecarui an o declaratie pe proprie raspunde referitoare la castigurile realizate din piata de capital. Noi clarificari au fost aduse de Presedintele Comisiei pentru Buget, Finante din senat, senatorul Varujan Vosganian in emisiunea „Forum Bursier" realizata de Daniel Iancu la Radio Mix.

De asemenea, Varujan Vosganian a precizat ca va fi mentinuta facilitatea acordata investitorilor care tin actiunile pe o perioada mai mare de 1 an, castigurile urmand a fi impozitate doar cu 1%.71 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version