Exista personaje care au compromis pe parcursul anilor imaginea Romaniei, care au furat, ucis si inselat, care au condamnat nevinovati si au scos basma curata infractori periculosi, dar care au reusit sa se impuna pe scena politica romaneasca drept lideri in ciuda tuturor dovezilor care ii acuzau.

Au mituit sau au santajat magistrati, s-au infratit cu infractori notorii pentru a impune dreptul fortei si au mintit cu dezinvoltura doar pentru a acumula pentru ei si acolitii lor averi incomensurabile si putere.

Romanii nu au avut puterea de a-i sanctiona. Justitia le apartinea. Ramanea ca timpul sa poata dezvalui, in contextul unei schimbari reale, adevarul.

ZIUA va prezinta incepand de astazi un serial care va cuprinde dezvaluiri incendiare cu privire la complicitatea unor personaje care au condus tara pe timpul regimului Iliescu si care au transformat ideea de dreptate intr-un concept menit sa le asigure suprematia.

Vom dovedi in randurile ce urmeaza ca Ion Iliescu a patronat un sistem mafiot care a prejudiciat interesele Romaniei si ale oamenilor de rand. Vom proba modul prin care fostul sef al statului "s-a lasat" manipulat de principalul sau colaborator, Ioan Talpes, pentru a aranja anumite interese financiare.

Vom dezvalui adevarata identitate a unui personaj obscur, promovat pe criterii clientelare, incompetent si dubios, care a reusit sa aplice stampila Presedintiei pe toate actiunile mafiote ale unui club exclusivist de afaceri, dar cu ambitii politice, initiat de Ioan Talpes si ocrotit din umbra de Ion Iliescu.

Axa Talpes - Tender - Sarbu

Scandalul RAFO a reprezentat pentru Ion Iliescu si colaboratorii sai apropiati inceputul sfarsitului. Prima piesa a dominoului se prabusea sub ochii lor si erau incapabili sa opreasca tavalugul. Mafia fusese expusa. Tot ce mai puteau spera era sa incerce plata unor polite si hartuirea unor oameni de afaceri care au refuzat sa execute ordinele lor.

S-au folosit astfel de oamenii pe care ii implementasera in Ministerul Public si in Politie. Au organizat conferinte de presa, au initiat dosare penale, au incercat compromiterea unor lideri politici, au scos de la "naftalina" dosare intocmite bizar, pe sest si cu incalcarea legii, doar pentru a oferi o marfa de negociere. Insa nimeni nu s-a asezat cu ei la masa verde.

Incet-incet, serviciile secrete au inceput sa "vorbeasca" despre aceasta organizatie care a operat ani de zile in Romania, despre modalitatile de actiune si despre calitatea unor personaje.

Astfel, ceea ce presa a afirmat timp de ani de zile, serviciile secrete confirma acum.

Exista in mod evident si este documentata relatia de afaceri dintre fostul sef al Departamentului Securitatii Nationale, Ioan Talpes, mana dreapta a fostului presedinte Ion Iliescu, si miliardarul timisorean Ovidiu Tender, cel care a incercat sa puna mana pe toata platforma petro-industriala a Moldovei si nu numai.

Tot serviciile secrete, dar de data aceasta si cele straine, au scos la iveala de curand ca era vorba despre un plan diabolic care se intindea de la Rosia Montana si pana la Bacau, de acolo la Constanta via Timisoara. Exista date certe ca toate aceste demersuri s-au executat cu sprijinul unor oameni din serviciile secrete ruse ale caror nume le vom da publicitatii pe parcursul acestor dezvaluiri.

Exista si oameni care au ocupat functii de importanta nationala si care si-au incalcat juramantul fata de tara.

Daca in acest caz institutiile sunt singurele care pot face ceva, in ceea ce priveste minciunile aruncate in mod public de unii dintre oamenii fostului presedinte Iliescu, acestea pot fi demascate tot in mod public, prin intermediul documentelor serviciilor secrete straine si autohtone care au monitorizat permanent actiunile inaltilor lideri PSD sau a acolitilor lor.

Relatia Talpes - Tender - Sarbu, acesta din urma fiind unealta prin care Talpes si-a manipulat adversarii, a avut drept baza de plecare interesul financiar. Talpes a declarat public de nenumarate ori ca nu are nici o legatura cu miliardarul Ovidiu Tender.

A mintit! Serviciile secrete le-au monitorizat petrecerile, plecarile in strainatate, nuntile la care au participat aici si in Bulgaria, conexiunile cu mafiile locale etc. Totul a fost consemnat, redactat, indosariat si predat factorilor de decizie. Din pacate, acesti factori faceau parte din aceeasi tabara cu cea a investigatilor.

Intrebarea se pune de ce a mintit Talpes? Oare e compromitator sa fii prieten cu Tender? De ce? Talpes a declarat ca abia stie cine este Tender, dar uita ca l-a invitat la nunta fiului sau, aici, in Romania, la Sangov, cat si in Bulgaria. Acestea sunt amanunte insa. Adevarata legatura dintre Talpes si Tender este banul!

In ceea ce-l priveste pe Paul Sarbu, locotenent-colonel de Politie, fost consilier la Cotroceni si Palatul Victoria, acesta este un personaj lugubru, un militian care a refuzat constant sa se supuna legii, un individ care a actionat la indemnul obscur al unei organizatii al carei scop nu era decat acumularea de averi personale.

Sarbu este cel care la ordinul lui Talpes a fabricat dosare si memorandumuri impotriva adversarilor si care ulterior, prin ignorarea procedurilor existente, au fost transformate in unelte de santaj de catre conexiunile cu epoleti si robe ale gruparii.

Dosarul Costea, primul pas al lui Sarbu

Daca relatia dintre Talpes si Tender s-a initiat, cel putin aparent, pe interesul comun al acestora pentru industria petroliera din Romania, concubinajul infractional dintre Talpes si ofiterul de Politie Paul Sarbu a avut drept start celebrul dosar Costea - Iliescu.

Intr-o zi de sambata, 26 august 2000, la orele 9.30, viitorul consilier al lui Talpes s-a urcat intr-un avion al companiei Tarom cu destinatia Paris, cu scopul de a ancheta modul in care partidul lui Iliescu furase milioane de dolari prin intermediul unui afacerist de origine romana stabilit la Paris, pe nume Adrian Costea.

Alaturi de lt.col Sarbu, care ocupa la acea vreme functia de consilier al secretarului de stat din MI Liviu Popescu, s-au mai aflat procurorul Doru Dobocan - de la Sectia Anticoruptie din cadrul Parchetului CSJ, procurorul Ion Otel de la Parchetul Constanta, col. Mihai Bogdan - sef Serviciu combatere a criminalitatii economico-financiare din cadrul IJP Constanta si subalternul acestuia, lt.col.

Mihai Toporan. Misiunea anchetatorilor romani era audierea sotilor Adrian si Valentina Costea, ridicarea unor documente care apartineau firmei COMEXROM, dar si dovezi bancare care vizau anumite conturi prin care se rulasera zeci de milioane de dolari.

Practic, echipa romana de anchetatori trebuia sa adune anumite probe care urmau sa fie administrate in rechizitoriul intocmit cu ocazia identificarii unor tranzactii dubioase comise de oamenii presedintelui Iliescu in anul 1992.

Mai precis, era vorba despre doua contracte petroliere dintre COMEXROM pe de o parte si Ministerul Agriculturii din Romania si Romcereal, pe de alta parte, semnate in 2 februarie 1992, pentru 600.000 de tone motorina in valoare de 130,2 milioane dolari si in 2 iulie 1992, pentru 100.000 tone motorina.

In ciuda asteptarilor, dosarul a murit. Iliescu a scapat basma curata. Iata ce s-a intamplat insa cu piesele acestui simulacru de ancheta: colonelul Mihai Bogdan, seful S.C.C.E.F.

din IJP Constanta, a devenit general, a fost transferat la IGPR si apoi detasat la Parchetul National Anticoruptie, Paul Sarbu a devenit consilier la presedintia Romaniei, la dreapta lui Ioan Talpes, fostul procuror general al Romaniei, Ovidiu Budusan, cel care initiase ancheta, a fost demis de Iliescu, iar procurorul Doru Dobocan a fost fortat sa-si dea demisia, fiind alungat in Cluj.

Pe parcursul ultimelor zile in care cuplul de procurori Budusan - Dobocan a ramas in Capitala dupa instalarea la Cotroceni a lui Iliescu, cei doi magistrati au fost amenintati cu moartea, fiind nevoiti sa schimbe mai multe locuinte. Umilitor pentru un Procuror General al Romaniei si pentru un procuror sef din cadrul Curtii Supreme. Dar nimeni nu a miscat un deget pentru a-i apara.

Cum l-a folosit Sarbu pe Iliescu drept paravan

Iliescu s-a inconjurat permanent de infractori. Omar Hayssam este ultimul expus. Paul Sarbu este insa o bomba cu ceas chiar si pentru Talpes. Iata cum a fost caracterizat lt. col.

Sarbu de cei care l-au avut in vizor: "In repetate randuri, folosindu-se de functia de consilier si chiar substituindu-se fostului secretar de stat Liviu Popescu (n.red.-secretar de stat pe vremea cand functia de ministru de Interne era ocupata de Constantin Dudu Ionescu), ofiterul (n.red.

Paul Sarbu) a intervenit in mod nejustificat in unele cauze penale grave ce priveau infractiuni economice, grupuri de talhari ori alte fapte infractionale deosebite, cerand cadrelor de Politie care le investigau sa trateze preferential pe faptuitori, ori sa nu fie luate masurile legale ce se impuneau.

A incercat sa influenteze demararea unor investigatii si cercetari de catre procurori din Parchetul National Anticoruptie, datorita relatiilor pe care le are la aceasta structura si in virtutea faptului ca se adresa ca reprezentant al unor lideri importanti din cadrul Presedintiei".

Paul Sarbu este insa mult mai periculos. Un general al Politiei Romane a fost la un pas de a fi ucis din cauza imixtiunilor sale nejustificate in randul crimei organizate. Monitorizat ani de zile de catre serviciile speciale, Sarbu a reusit insa sa se impuna chiar si SPP-ului, asa cum a reusit sa se impuna si Omar Hayssam la Cotroceni. Din pacate, Paul Sarbu poarta uniforma.

Hayssam, chiar daca si aparent, este un civil!