In vreme ce apele se retrag, incet-incet, apar noi amanunte despre destinatia unor fonduri care trebuiau sa ajunga la lucrarile de indiguiri si amenajari contra inundatiilor.

Prefectul Ovidiu Draganescu a acuzat ieri conducerea locala a Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare (SNIF) ca a cheltuit in ultimele luni nu mai putin de cinci miliarde de lei pentru a-si dota sediul cu termopane si calculatoare.

Prefectul Ovidiu Draganescu a dezvaluit ieri faptul ca, in nici jumatate de an, in 2004, conducerea sucursalei SNIF Timis a cheltuit aproape 140.000 de euro pe lucruri care nu au nici o legatura cu domeniul de activitate. "Au primit cinci miliarde in noiembrie anul trecut.

Ce au facut cu acesti bani? Si-au luat zece birouri cu calculatoare, si-au instalat un program de informatizare, si-au pus termopane si au mai achizitionat 15 motocositoare. Asta in conditiile in care societatea este pe butuci, avind mari datorii la stat. Cu aceste lucruri au facut baraje domnii de la SNIF!", a declarat Draganescu.

El a mai spus ca, in ultima perioada, la sucursala societatii au fost angajati doar soferi, casieri si secretare. De asemenea, prefectul a anuntat ca va sesiza organele de control in legatura cu destinatia pe care au luat-o banii respectivi.

Actuala conducere a sucursalei societatii sustine insa ca este vorba de o confuzie cauzata de diviziunea intre SNIF si ANIF. "Societatea functioneaza ca institutie de sine statatoare doar din 1 ianuarie 2005. Toti acesti bani au fost cheltuiti de fosta conducere a SNIF, care s-a mutat la ANIF. Intr-adevar, am cumparat doar acele motocositoare, fiindca cele pe care le-am avut...

au facut pasi de aici! Am avut 72 de bucati, si acum nu mai avem nici una. Noi am sesizat aceste lucruri si la Centrala de la Bucuresti. Iar problema cu mijloacele fixe nu s-a rezolvat nici acum intre SNIF si ANIF", ne-a declarat Voicu Todor, inginer la sucursala societatii din judetul Timis.

Zilele trecute, prefectul Draganescu declara ca ANIF a fost institutia care s-a comportat cel mai lamentabil in timpul inundatiilor. Exemplul cel mai elocvent e faptul ca agentia detine niste motopompe care n-au putut fi utilizate.