Procurorii PNA, care instrumenteaza dosarul „Digul", au solicitat, ieri, Ministerului Mediului si Agentiei Nationale „Apele Romane" avizele comisiilor tehnico-economice pentru incredintarea directa a contractelor de proiectare si executie a lucrarilor de gospodarire a apelor.

Totodata, PNA verifica daca Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului (MLPAT) a dat avizele de incredintare directa a proiectelor de executie.

Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor a trimis PNA o sesizare care vizeaza contractele atribuite in perioada 2000-2004 de MMGA, prin Administratia Nationala „Apele Rom?ne", unui numar de patru firme - una de proiectare si alte trei de executie - specializate in lucrari de gospodarire a apelor.

In sesizarea MMGA se face referire la Aquaproiect, APASCO SA din Maneciu, Repcon SA din Oradea si SOCOT SA Targu Mures.

Procurorii le-au audiat, in zilele trecute, pe Liliana Dragan, managerul Aquaproiect si pe Leontina Ilie, presedintele Consiliului de Administratie al firmei, in legatura cu atribuirea a 133 de contracte de constructii hidrologice firmei Apa Proiect. De asemenea, a fost audiat directorul general al firmei Repcon SA Oradea, Mircea Nistreanu.

Totodata, a fost audiat si directorul general al firmei APASCO SA din Maneceiu, Sterian Marian. Sotia acestuia, Alexandrina Marian, a fost asociat al Lilianei Dragan la firma Apa Proiect si a fost cea care i-a cedat partile sociale ale societatii Leontinei Ilie, sotia fostului ministru al Mediului, Aurel Constantin Ilie.

In urma cu doua zile, la PNA a fost audiat si directorul general al firmei SOCOT SA Targu Mures, Eugen Popa.