Intr-un interviu pentru Europa FM, presedintele Traian Basescu s-a declarat nemultumit de activitatea Executivului.

"Sigur, nu pot sa spun ca sunt un presedinte fericit vazand o oarecare ineficienta in atacarea problemei inundatiilor, vazand o oarecare ineficienta in tratarea problemei medicamentelor, vazand dificultatile cu care se indeplinesc obligatiile asumate de Romania in procesul de aderare la Uniunea Europeana.

Adica nu sunt un presedinte care spune: «Guvernul este perfect»", a adaugat seful statului.

Traian Basescu a declarat ca, daca ar fi avut putere executiva mai multa, ar fi condus personal Comandamentul de inundatii.

"M-as fi asezat in capul mesei si in fiecare dimineata la ora 7 trebuia sa primesc raportul cu ce se intampla", a adaugat presedintele.

Intrebat daca acesta este un fel de a reprosa in mod indirect pasivitatea Guvernului, Traian Basescu a raspuns: "Da, de ce nu?".

El a mai spus ca si Guvernul, ca toate celelalte institutii, intra in acel "timing" de sase luni.

Basescu a precizat ca, la expirarea celor sase luni, in baza legitimitatii pe care i-o da mandatul de presedinte, se va adresa public tuturor institutiilor, de la Guvern pana la justitie, fara ezitare si fara sa dea impresia ca este intr-un razboi cu justitia sau cu Guvernul.

"Dar este obligatia mea sa nu ascund sub pres lucrurile care sunt in neregula si am spus-o public de la inceputul mandatului, primul bilant, peste sase luni", a subliniat Traian Basescu.