Andreea Esca prezinta stiri. Si o face foarte bine, poate cel mai bine. Andreea Esca nu prezinta insa numai stiri. Pentru ca prezinta si cercei si coliere. Am vazut-o, de curind, cu niste accesorii care ar fi facut, cu siguranta, din Salma Hayek o „Frida" si mai convingatoare decit a fost. Nu si Stirile Pro TV.

Un motiv foarte serios pentru care Andreea Esca ar trebui sa renunte la ideea de a purta la serviciu accesorii atit de opulente si de neadecvate conditiei de prezentator de stiri ar putea fi audienta.

Pai, ia reflectati un pic asupra chestiunii: nu-i asa ca femeile sint pierdute din capul locului fiindca, in loc sa fie atente la ce spune Andreea, se concentreaza asupra cerceilor ei? Mai intii se minuneaza de ce frumosi sint, apoi incep sa se intrebe de unde i-o fi cumparat, dupa aia incep sa-si sune prietenele ca sa le consulte, si tot asa pina se termina stirile si incepe „Vacanta mare".

Unde Leana prezinta ultima colectie de basmale.

Vreo 10 minute, cit a stat Gina Pistol in platoul emisiunii „Serginio", mi-am luat notite incontinuu. A spus lucruri interesante, ca de exemplu: „Cred ca nu exista femeie care sa nu fie materialista", „Noi, oltencele, sintem rele, dar avem suflet bun", „Am devenit celebra dupa ce am aparut in acea revista (…), dar cred ca a contat si felul meu de a fi".

Si cea mai curajoasa declaratie: „Sincer va spun, imi este dor de tara, de mirosul de fin, de iarba, de balega...". Pai, draga Gina, ce sa zic, n-ai avut noroc in viata. Ia sa te fi nascut tu un pic mai brunetica si sa fi vietuit intr-o casuta frumoasa cu multe turnulete, pe acoperisul careia sa scrie, cu litere aurii, „Gigi" (sau „Vasile")...

Ti-ai fi putut savura, in fiecare dimineata, cafeluta, in sufragerie, tragind romantic in piept mirosul de baliga de care ti-e atit de dor. De la caii inhamati la caruta parcata in spatele canapelei.

In pauzele de publicitate de la „Numai iubirea" se difuzeaza ceea ce e si normal sa se difuzeze: reclame. Nu toate sint insa reclame obisnuite. Unele sint interpretate de actorii din telenovela-fenomen. Exemplul 1: Corina Danila gaseste casa plina de ciocolate si biletele de amor; Exemplul 2: menajera din casa lui Papi discuta cu alte personaje despre faina, margarina sau detergenti.

Ce credeti oare ca-i explica, de curind, aceasta menajera domnisoarei Alina? Hai ca va zic eu: ca, intr-adevar, e frumos ca un barbat sa-i aduca iubitei flori, dar daca o iubeste cu adevarat, e musai sa-i aduca Dero 2 in 1 cu aloe vera. La succesul pe care-l are „Numai iubirea", ma astept ca toate florariile sa dea faliment.

Intrebarea e, insa: de ce sa inlocuim florile doar cu detergent? Adica ce, un buchet de borcane de bulion nu-i bun? Un buchet de cirlige de rufe nu-i potrivit? Un buchet de cratite cu fund dublu nu-i semn de iubire? Un buchet de aspiratoare trimis prin curier n-ar fi cea mai tare cerere in casatorie?