Conducatorul Stelei, Gigi Becali, a spus ca l-a sacrificat pe Walter Zenga pentru un viitor mai bun al echipei pe care o patroneaza. Patronul Stelei l-a numit ca antrenor principal pe Titi Dumitriu, cel care a reusit sa retrogradeze seonul trecut doua echipe, dar se gandeste sa-laduca dupa retur fie pe Olaroiu, fie pe Dan Petrescu.

Arrivederci, Walter Zenga!

Conducatorul Stelei, Gigi Becali, a spus ca l-a sacrificat pe Walter Zenga pentru un viitor mai bun al echipei pe care o patroneaza. Ieri-dimineata, pe la sediul clubului Steaua de la Hotelul Marriott s-au perindat, rind pe rind, atit scouterul formatiei, Dumitru Dumitriu, cit si fotbalistii Mirel Radoi si Dorinel Munteanu.

Motivul? Demiterea actualului tehnician din Ghencea, Walter Zenga, si inlocuirea acestuia pentru ultimele trei etape din campionat cu Titi Dumitriu, ajutat de capitanul Radoi, de Florentin Dumitru si de veteranul Munteanu. In jurul dupa-amiezei, la birou a sosit si patronul Gigi Becali, care a confirmat plecarea lui Zenga de la echipa. "Da.

Este adevarat ca Walter nu mai este antrenorul Stelei. Am vorbit cu citiva jucatori si am ajuns la concluzia ca echipa are nevoie de un astfel de soc", a fost prima declaratie a lui Becali.

De asemenea, incidentul petrecut imediat dupa partida FC National - Steaua, in care Zenga a fost lovit cu o piatra in cap de un suporter ros-albastru, a fost momentul culminant in care italianul a hotarit sa renunte la banca tehnica, mai ales ca acesta voia sa paraseasca Ghencea inca de dupa meciul de la

Galati."Walter Zenga a vrut sa isi dea demisia imediat dupa incidentul petrecut la stadionul Cotroceni, dar am hotarit de comun-acord sa renuntam noi la serviciile sale pentru a nu compromite cariera sa de antrenor. Sint de parere ca este inadmisibil sa pierzi campionatul cind ai opt puncte avans cu sapte etape inainte de final.

Oricum vreau sa ii multumesc lui Zenga pentru tot ceea ce a facut la Steaua", a completat latifundiarul.

"Steaua va fi campioana"

De asemenea, Gigi Becali a spus ca ramine la parerea ca stelistii vor deveni campioni in acest an chiar daca Dinamo si Rapid le sufla in ceafa. "Tot noi vom termina pe primul loc campionatul, tinind cont de ultimele meciuri pe care le mai avem de disputat.

Si daca am pierde acest titlu, vom fi campionii morali, pentru ca nu am facut nici un aranjament", a incheiat patronul cu o trimitere discreta la unele meciuri ale rivalilor din Stefan cel Mare si Giulesti.

L-a vrut pe Pedrazzini

Imediat dupa demiterea lui Zenga, Gigi Becali s-a orientat spre secundul Masimmo Pedrazzini (foto), care a fost rugat prin intermediul presedintelui Mihai Stoica sa preia pina la finalul campionatului rolul de principal.

Sosit in Ghencea la cererea lui Walter, se pare ca italianul nu a acceptat oferta patronului, hotarind sa plece impreuna cu secundul sau.

I-a lasat casa si masina clubului

Inainte sa isi faca bagajele, italianul Walter Zenga l-a rugat pe patron sa il mai lase sa foloseasca masina si casa primita de la club pentru inca o luna. "Bineinteles ca am fost de acord cu aceasta dorinta a lui Walter.

I-am spus sa astearna pe hirtie toate socotelile si ca vom ramine in continuare prieteni", a spus Gigi Becali.

Zenga a sperat intr-un blat!

"Bancarii" au declarat inaintea partidei cu Steaua ca vor juca pe bune partida contra Stelei, iar scorul final a dovedit-o. Tabara cealalta se astepta insa la un serviciu facut de National ros-albastrilor, in virtutea prieteniei dintre Landi si Zenga, dar si a aversiunii tehnicianului din Parcul cu Platani fata de Dinamo.

Toate acestea sint demonstrate de catre marturisirile facute de preparatorul "bancarilor", Urbano Lega. Acesta a avut un conflict cu Walter Zenga la finalul meciului. "La vestiare, Zenga m-a injurat si m-a jignit, spunindu-mi ca sint o jumatate de om. A avut un acces de furie, pentru ca pretindea sa-i facem cadou partida", a dezvaluit italianul.

"Sper sa-si ceara scuze", a incheiat Urbano.

Dezastrul, la cirma Stelei

Situatia din Ghencea scapa de sub control din toate punctele de vedere. Dupa declaratiile incendiare ale lui Gigi Becali, dupa iesirea lui Mihai Stoica, dupa scandalul suporterilor de dupa meciul cu National, un alt episod se consuma acolo unde se credea a fi oaza linistii din campionatul romanesc.

Atmosfera din vestiarul ros-albastrilor e una care da fiori oricarui om normal. Sub protectia anonimatului, citiva fotbalisti ai Stelei le-au spus spectatorilor care ii injurau ca "patronul vine dupa fiecare meci la noi in vestiar si ne injura, iar pe Baciu, dupa meciul de la Galati, l-a si scuipat.

Nici macar Zenga nu se mai poate impune". Florentin Dumitru, unul dintre cei trei antrenori secunzi proclamati de patronul Stelei, a fost si cel mai pesimist dintre cei care au stat de vorba cu fanii ros-albastrilor. "Nu cred ca mai cistigam campionatul. Nu mai avem forta sa-l luam".

Aceasta declaratie vine sa sprijine supozitia care spune ca in vestiarul Stelei domneste deznadejdea.

Au cuvintul fanii

Latifundiarul din Pipera a declarat, vizavi de reactiile suporterilor, ca "daca ii prindea el, le rupea picioarele. Or sa vada ei violenta". In alta ordine de idei, suporterii stelisti au protestat, pe site-ul oficial al fanilor ros-albastri.

"Sincer, nu stiu cum se simt ceilalti suporteri, dar mie imi e SCIRBA! Sa-i faci asa ceva antrenorului care, in urma cu trei luni, elimina Valencia si care se afla pe primul loc in campionat, in ciuda idioteniilor facute de conducere, mie mi se pare o timpenie, iar din punct de vedere uman, o cruzime fara seaman", a spus unul dintre

suporteri.

(Prosport, Eduard Zelgin, Cristi Munteanu)