Selectionerul Victor Piturca i-a convocat pe jucatorii Pompiliu Stoica si Adrian Mutu pentru meciurile pe care nationala Romaniei le va disputa, in preliminariile CM-2006, in compania Olandei (pe 4 iunie, la Rotterdam) si Armeniei (pe 8 iunie, la Constanta), informeaza FRF.

Pentru cele doua partide, Piturca a convocat 15 jucatori romani legitimati la cluburi din strainatate: portar - Bogdan Lobont (Ajax Amsterdam), fundasi: Flavius Stoican, Cosmin Barcauan, Razvan Rat (toti trei Sahtior Donetk), Adrian Iencsi (Spartak Moscova), Cristian Chivu (AS Roma), Pompiliu Stoica (FC Moscova), mijlocasi: Daniel Pancu (Besiktas), Constantin Galca (Almeria), Adrian Mutu

(Juventus Torino), Florin Cernat (Dinamo Kiev) si atacanti: Nicolae Mitea (Ajax Amsterdam), Marius Niculae (Sporting Lisabona), Adrian Ilie (FC Zurich) si Ciprian Marica (Sahtior Donetk).

Meciul cu Olanda va avea loc pe 4 iunie, de la ora 20.30, pe stadionul Feijenoord din Rotterdam, in timp ce partida cu Armenia se va disputa pe 8 iunie, de la ora 20.15, pe stadionul "Gheorghe Hagi" din Constanta.

In schimb, pentru amicalul Romania B - Moldova B programat marti, de la ora 20:15, pe stadionul Municipal din Bacau, Piturca a convocat doar 2 stranieri, Lobont si Cocis si 16 fotbalisti din campionatul intern. Aceasta deoarece data de disputare a partidei nu este inclusa in calendarul FIFA.

Cu toate ca echipa din Ghencea traverseaza o prelungita criza de exprimare in joc, Piturca a apelat totusi la cinci stelisti. Antrenorul si-a justificat decizia inca de la conferinta de presa de miercuri: "Nu-mi cereti sa-mi dau cu parerea despre jocul Stelei, cert e ca fotbalistii aflati in vederile mele joaca bine".