Cel mai tinar primar de municipiu, pedistul Darius Vilcov, in virsta de 28 de ani, se insoara astazi, la Slatina, cu Lavinia Sandru, deputat independent, unul dintre initiatorii Partidului Initiativa Nationala. Pentru amenajarea locului unde se va oficia casatoria au fost cheltuite patru miliarde de lei, din banii contribuabililor.

Totul pentru ca mirii sa aiba parte de o cununie civila oficiata intr-un decor ca-n povesti.

Ceremonia religioasa va avea loc saptamina viitoare, la malul marii, in Neptun. Pentru ca Lavinia Sandru este din Tirgu-Mures, o petrecere asemanatoare cu cea de la Slatina va fi organizata, peste trei saptamini, si pe plaiurile natale ale deputatei.

Nasi sint Cozmin si Gabriela Gusa.

Cununia dintre Darius Vilcov si Lavinia Sandru se oficiaza astazi pe dealul Gradiste, aflat in afara municipiului resedinta de judet. Pina acum lasat de izbeliste, locul cu pricina a fost supus unui intens proces de cosmetizare. Muncitorii au carat masini cu nisip, au nivelat o zona a dealului si au amenajat locul astfel incit cei peste 300 de invitati sa fie primiti ca-n filme.

Activitatea primariei, paralizata

Activitatea Primariei Slatina a fost, pur si simplu, paralizata de pregatirile pentru logodna, inclusiv secretarele fiind cuprinse de aceasta febra. Vineri, la prinz, doar gardianul de la poarta era la datorie. "Se pregatesc de cununie. Vinerea, programul se termina oricum la 13.30 si au plecat un pic mai devreme, dar poate se intorc", spune portarul, neinvitat la ceremoniile de pe Gradiste.

O mare dilema a functionarilor a fost alegerea cadoului potrivit pentru miri. "Ne-am tot gindit ce sa le luam, dar parca nimic nu e potrivit pentru doi tineri care au tot ce isi doresc. Nu stiu, inca mai discutam intre noi si trebuie sa ajungem la o concluzie", ne-a spus, sub protectia anonimatului, una dintre angajatele primariei.

A vrut nunta si la malul marii

Cununia religioasa a familiei Lavinia si Darius Vilcov va avea loc simbata viitoare in Neptun, la bisericuta din statiune. "Sint innebunita dupa mare si sint si prietena cu primarul Mangaliei, Zanfir Iorgus, care ar fi oficiat cununia civila", a spus viitoarea doamna Vilcov.

La petrecerea de dupa nunta sint asteptate sa vina cel putin 250 de persoane, "rude, prieteni, colegi de partid ai lui Darius, colegii mei de partid". Lavinia Sandru spera sa vina toti cei invitati, fie ca sint de la PSD, PD, PNL sau PIN, pentru ca, "in cazul unui eveniment privat, limitele politice trebuie depasite".

Rochia de mireasa

Viitoarea mireasa are emotii - rochia nu este inca terminata. Creatoare este Liliana Suroiu Udrea, doctor in moda, care, "desi are doar 30 de ani, este presedintele Camerei de Moda a Romaniei". Nu stie cit costa rochia pentru ca ii va fi daruita de Liliana Udrea: "Sintem prietene si imi face tinutele de peste un an".

Lavinia stie doar ca materialul din care este facuta rochia de mireasa a fost adus de la Paris. Darius si-a cumparat singur costumul de ginere. Sotii Lavinia si Darius Vilcov vor sosi la mare cu doua zile inainte de nunta.

Doua saptamini "de miere"

Pentru traditionalele "felicitari, masa si dans", de dupa ceremonia religioasa, invitatii au fost poftiti la Crama Neptun. La restaurant, pregatirile sint in toi. "Urmeaza sa vina cei de la Bucuresti, sa ne spuna la ce meniuri s-au hotarit. Oricum, nu le-am perceput chirie pentru sala, ei vor plati doar consumatia.

La noi, cel mai ieftin meniu costa vreo 800.000, iar cel mai scump poate sa ajunga pina la cinci milioane", ne-a precizat seful restaurantului, Ion Stoian.

Dupa petrecere, cei doi insuratei vor avea doua saptamini "de miere" undeva in afara granitelor tarii.

Tirgu-Mures, ultimul vals

Apropiati ai deputatei Lavinia Sandru ne-au spus ca cea de-a treia petrecere de nunta va fi organizata la Tirgu-Mures, pe 12 iunie, la Hotel Continental. Se pare ca nunta de la Tirgu-Mures va fi cea mai "modesta". Inca nu se cunoaste meniul sau daca va fi organizat un spectacol, asa cum se aude prin oras. (Dragos Bardosi)

Amenajari de patru miliarde din bani publici

Pregatirile pentru nunta din Slatina au inceput inca de acum citeva saptamini, cind zeci de oameni care primesc ajutor social de la primarie, in baza Legii 416, au fost trimisi pe dealul Gradiste. "Am auzit ca se insoara primarul. Pe noi ne-au trimis de la primarie aici, sa aranjam locul. Asta ni s-a cerut, asta facem", spune unul dintre saracii care au ca misiune sa il multumeasca pe edil.

In eventualitatea ca va ploua, a fost ridicat un urias cort alb.

Pentru lucrarile de pe dealul Gradiste au fost alocate, de la bugetul local, patru miliarde de lei. Autoritatile nu par sa fie insa deranjate de acest amanunt. "Banii au fost prevazuti pe lista de investitii.

Vegetatia acolo era compromisa si trebuia, neaparat, sa facem ceva", sustine viceprimarul Ion Ion, care tine sa precizeze ca toate cununiile vor fi oficiate, de acum incolo, pe dealul Gradiste.

Ion Ion nu gaseste nimic nelalocul lui nici in strania coincidenta ca lucrarile au fost finalizate exact inainte de cununia primarului Vilcov. "Poate... vedeti dumneavoastra... poate e o coincidenta", a raspuns, vizibil incurcat, viceprimarul de Slatina

Basescu nu onoreaza invitatia

Presedintele Traian Basescu a fost invitat si el la cununia civila de la Slatina. Basescu le-a promis mirilor, saptamina trecuta, ca va participa la fericitul eveniment "daca ii va permite programul". Surse de la Palatul Cotroceni au declarat insa ca presedintele nu va participa la ceremonie.

O explicatie a acestei absente a oferit-o nasul, Cozmin Gusa: "Se teme sa nu-i fac vreo "surpriza" cu Darius!".