"Marile" lucrari de asfaltare au dat peste cap circulatia Capitalei

de     Gardianul
Sâmbătă, 21 mai 2005, 0:00Atentie soferi! Daca pana acum circulatia Capitalei macina nervi, timp si ii ducea la disperare pe toti participantii la trafic, fiind afectate numai anumite zone de reparatiile la carosabil, de saptamana viitoare incepe adevarata nebunie. Astfel, toate "eforturile" autoritatilor de a asigura pe timpul lucrarilor de asfaltare un trafic civilizat sunt lamentabile.

Din experienta anilor anteriori, consecintele se cunosc: cozi interminabile, intersectii aglomerate, praf, circulatie deviata, iar dintre mijloacele de transport in comun functioneaza bine doar metroul. De altfel, aceste lucruri au devenit deja realitate in anumite zone unde s-au realizat plombe si covorase asfaltice. Intersectia Bd.

Ghencea cu Calea 13 Septembrie este poate cel mai elocvent exemplu, unde trei agenti de circulatie nu fac fata valului de masini.

"Pana acum s-a desfasurat procesul de licitatie si urmeaza ca pe 25 mai, daca nu vor fi contestatii, sa incheiem contractele cu firmele desemnate sa se ocupe de reabilitarea strazilor si apoi cat mai repede sa demareze lucrarile", a declarat Elena Ghineraru, directorul Administratiei Strazilor din Primaria Generala.

Ea a mentionat ca anul acesta exista in program si un proiect de reabilitare poduri si pasaje. "Desigur ca lucrarile se vor face pe etape, asa incat sa nu afecteze foarte mult traficul", a mai adaugat Elena Ghineraru.

Din bugetul local pentru anul curent au fost alocati 2.000 miliarde de lei pentru tot ce inseamna lucrari de reabilitare prevazute in programul pe 2005 al Administratiei Strazilor. In ceea ce priveste garantia lucrarilor, se aplica aceleasi termene ca in anii anteriori. Astfel, pentru plombe, garantia este intre 6 luni si un an, iar la arterele reabilitate este de 2 ani.

"Noutatea este ca, de acum inainte, strazile reabilitate deja vor intra intr-un program postgarantie. Adica firme desemnate tot prin licitatie vor trebui sa le intretina, iar pentru orice fel de interventii pe arterele pe care le au in administrare, gropi, vor raspunde. Pentru post-garantie, licitatia incepe de-abia luni, 23 mai", a spus directorul Administratiei Strazilor.


56 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version