Reporterul francez Christian Chesnot, fost ostatic in Irak a declarat pentru Delta RFI ca este greu de apreciat cum vor reactiona jurnalistii romani in libertate, deoarece nu stie "in ce conditii au fost tinuti si daca au fost sau nu maltratati", iar fiecare caz de rapire e diferit.

"Fiecare situatie de acest gen e unica. Nu pot sa ma pun in locul ostaticilor, chiar daca am trecut prin ceva asemanator. Fiecare reactioneaza in felul sau", a spus Christian Chesnot, jurnalist la Radio France, care a fost sechestrat timp de patru luni in Irak, in 2004.

Chesnot a spus ca nu poate afirma daca eliberarea jurnalistilor romani ar putea-o ajuta pe jurnalista franceza Florence Aubenas, rapita in Irak din 5 ianuarie 2005, impreuna cu ghidul sau. "Da si nu, as spune. Pe de-o parte e un semn bun, ma bucur pentru romani.

In Franta nu intelegem insa de ce dureaza atit de mult captivitatea lui Florence. Asta e problema. Romania are trupe in Irak si totusi reuseste sa isi scoata oamenii de acolo, iar, pe de alta parte, Florence si Hussein sunt inca prizonieri", adauga Chesnot.