Duminica noapte, Luminita Anghel si Sistem s-au intors din Ucraina fericiti si cu fruntea sus de la finala Eurovision, unde au obtinut o neasteptata clasare pe locul 3. Asta inseamna ca in 2006 Romania va fi calificata direct in finala ce va avea loc in Grecia, tara castigatoare la Kiev.

Dincolo de entuziasm, exista insa si dezamagiri: "tradarea" celor din Moldova, care au acordat doar 7 puncte Romaniei si relatia cu Cristi Faur, compozitorul piesei "Let Me Try". Luminita si Sistem au sosit in tara duminica noaptea, dupa o escala cu peripetii la Praga.

"Am fost controlati la sange, pentru ca politistilor li s-au parut suspecte efectele noastre din bagaje", ne-a declarat Zoli, liderul trupei Sistem. "Au tinut avionul vreo 20 de minute in plus, pana cand doi pirotehnisti ne-au dat OK-ul pentru imbarcare", a mai spus el. Rezultatul Romaniei a facut furori la Kiev.

"Foarte multi concurenti ne-au marturisit ca meritam primul loc, iar la final ne-au spus ca ne asteapta si la anul, in Grecia, ca sa castigam", ne-a declarat Luminita. Secretul acestui succes unic pentru Romania la Eurovision: "O piesa buna, o voce buna, un spectacol bun. Asta a fost parerea tuturor", a continuat ea.

Despre punctajul acordat Romaniei de Moldova - doar 7 puncte, in contextul in care noi daruisem punctajul maxim acestora - reprezentantii nostri se declara, firesc, dezamagiti. "Totusi am avut satisfactia ca dupa votare baietii de la Zdob si Zdub au venit si si-au cerut scuze pentru votul Moldovei. Ei sunt niste tipi extraordinari, iar gestul lor a fost fantastic", a marturisit Zoli.

Exista neintelegeri cu Cristi Faur, compozitorul piesei

in privinta neintelegerilor cu Cristi Faur, compozitorul piesei, care a renuntat in ultima clipa sa faca deplasarea la Kiev si a declarat in presa ca toata promovarea s-a facut doar pentru Luminita si Sistem, numele lui nefiind nici macar pomenit, atat Luminita cat si Zoli au fost transanti.

"Ghidul nostru de-acolo, Anastacia o chema, l-a asteptat trei ore la aeroport si n-a dat macar un telefon ca nu vine. In plus, eu cu gura mea i-am pomenit numele acolo ori de cate ori a fost cazul", a spus artista. "Eu n-am nimic cu el, pentru ca ne-a facut o piesa buna, dar nu-l inteleg. Practic, a consumat un bilet pentru delegatie.

Evident ca l-am sunat cand am vazut ca nu apare si mi-a spus "Bai, m-am hotarat! Nu mai vin!"", a adaugat Zoli. Cat despre faptul ca acesta a spus ca nu vrea sa mai colaboreze cu cei ce-au mers la Kiev, Luminita a spus sec: "Nici eu cu el! E chestie de comportament..." in legatura cu Eurovision, Luminita a conchis: "Eu mi-am facut datoria si nu am de gand sa mai particip. E randul altora!"