Am vazut, pe TVR 2, la celebra emisiune „Teleshopping", o reclama a unui produs intitulat Grey Ban. Acest Grey Ban e nici mai mult nici mai putin decit un spray care, pulverizat de doua-trei ori pe saptamina peste parul alb sau grizonant, ii reda acestuia, intr-o luna de zile, culoarea naturala.

Ma rog, asa sustin cei care il comercializeaza si care, cu siguranta, in scurta vreme, vor inventa alifia care face sa creasca dintii la loc, tinctura care reda vazul si - de ce nu? - ceaiul care intoarce mortul de la groapa.

Imi cer milioane de scuze pentru faptul ca am scris de foarte multe ori gresit numele unei emisiuni. Asadar - iertare, va rog ! -, „Vino, mama, sa ma vezi", de la Prima TV, e, in realitate, „Vino mama sa ma vezi". Adica se citeste la fel, dar se scrie diferit, mai exact, fara virgule.

Asami trebuie daca nu sint niciodta atenta la ce scriie pe ecranul televzorului meu si transcriiu intodeauna dupa capu meu, mai egzact dupa cum ma invatat pe mine doamna invatatore la scoala. Si ce daca frate am invatat eu ca vocativul se pune mereu intr-e virgule? Vocativl e un caz al substantivului si sar putea traduce pe intelesul tuturor in „strigare".

Dar cine sint eu sami dau cu parerea sau sai invat pe cei de la Prma Tv sa scriie? Gramtica Academi-ei?

Cum si domnia sa are o emisiune pe TVRM (un post aproape necunoscut), rezulta ca celelalte televiziuni s-au angajat ca, in ordinea audientelor si a importantei lor in piata, sa o aduca pe Corina Chiriac in studiourile lor. Evident, in scopul de a anihila prin inflationarea personajului si bruma de cincisprezece-saisprezece telespectatori pe care-i are TVRM.

Faceti pariu ca, foarte curind, Corina Chiriac va fi protagonista unei editii din „Genialii", emisiunea aia de pe Antena 1 care va face cariera ani de zile de-acum incolo, multumita faptului ca - Slava Domnului! - sintem un popor de virfuri inegalabile?

Nu stiu cum au comentat Huidu si Gainusa, la „Cronica circotasilor" (Prima TV), adinca vorbire a lui Gigi Becali, cum ca „Nu poti fi filozof autentic decit daca te nasti", dar eu as fi comentat-o cam asa: lasa-ma, nea Gigi, ca din ce spui matale rezulta ca sintem cu totii filosofi, deoarece ne-am nascut la un moment dat.

Dar nu asta e problema, ci alta: ca atunci cind sintem filosofi mici si ni se mai spune si „bebelusi", dormim tot timpul, udam scutece, plingem din senin sau protestam (urlind infiorator) la adresa baitei, trezim, noaptea, toata planeta din somn pentru ca vrem la sin s.a.m.d.

De-aia zic - si acuma, de fapt, vine intrebarea -, n-ar fi mai bine, nea Gigi, daca nu ne-am mai naste filosofi mici, ci direct filosofi mari?