Compania farmaceutica Antibiotice Iasi isi va majora capitalul social cu 50,5 miliarde de lei (1,7 milioane de dolari), ca urmare a capitalizarii dividendelor aferente anului 2004 si repartizarea de actiuni gratuite actionarilor, informeaza un comunicat al firmei. Capitalul social al societatii va creste la 454,897 miliarde de lei, divizat in actiuni cu o valoare nominala de 1.000 de lei.

Antibiotice a programat pentru acest an investitii de trei milioane de dolari, in modernizarea si retehnologizarea fluxurilor de productie. Astfel, compania vizeaza retehnologizarea productiei de Nistatina prin achizitia unui echipament tehnologic care va reduce costul de fabricatie al medicamentului cu circa 40%.

Totodata, compania va incepe proiectarea si realizarea etapizata a unui centru pentru intocmirea studiilor de bioechivalenta.

Oficialii companiei au declarat, la inceputul acestui an, ca Antibiotice are in plan pentru urmatorii trei ani investitii de peste 10 milioane dolari in retehnologizare, mediu si cercetare.

In primul trimestru al acestui an, implementarea managementului prin obiective si orientarea spre produse cu valoare adaugata mai mare au majorat cu 200% profitul net al Antibiotice comparativ cu intervalul similar din 2004, la 68,4 miliarde de lei (2,4 milioane de dolari).

Compania din Iasi este unul dintre cei mai importanti producatori romani de medicamente. Compania ocupa, anul trecut, locul zece in clasamentul producatorilor, cu o cota de 2,8% din piata. Previziunile companiei prevad obtinerea unor vanzari de peste 55 de milioane de dolari la sfarsitul acestui an.