Pedepse grele in dosarul Revolutiei de la Cluj! Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a condamnat, marti, pe cinci dintre cei sase inculpati la pedepse cu inchisoarea intre 8 si 15 ani si la plata unor despagubiri.

Patru fosti ofiteri ai armatei si un fost prim-secretar al Partidului Comunist au fost gasiti vinovati de omor deosebit de grav si instigare la omor. Instanta a achitat un inculpat acuzat de omor calificat.

Maiorul Ilie Dicu a fost condamnat la 15 ani de inchisoare si zece ani interzicerea unor drepturi cetatenesti pentru infractiunea de instigare la omor deosebit de grav.

Fostul comandant al Armatei a IV-a Transilvania, gen. in rezerva Iulian Topliceanu, a primit zece ani de inchisoare pentru infractiunea de instigare la omor deosebit de grav, iar ofiterii Valeriu Burtea si Ioan Cocan au fost condamnati la cate noua ani de inchisoare pentru instigare la infractiunea de omor deosebit de grav.

Judecatorii au mai decis si condamnarea la opt ani inchisoare si cinci ani de interzicere a unor drepturi cetatenesti a fostului prim-secretar al PCR Cluj, Ioachim Moga, pentru instigare la infractiunea de omor deosebit de grav.

Inculpatii condamnati au fost obligati si la plata, in solidar cu Ministerul Apararii Nationale (MApN), a unor despagubiri materiale catre partile vatamate, in valoare de cateva miliarde de lei.

Sentinta poate fi atacata cu recurs in termen de zece zile.