Joi, 19 mai 2005, orele 18:00, Dumitru Gorzo a vernisat expozitia "Welcome to Paradise" in spatiul Galeriei H'art din Bucuresti (str. Mihai Eminescu, nr.105-107). Dupa cateva experimente de tip "graffitti" plasate anonim prin Bucuresti in aceasta primavara, Gorzo prezinta de aceasta data o murala de interior de mari dimensiuni.

Facerea Omului

Tehnica folosita preponderent este pictura, dar expozitia are valente de instalatie date fiind realizarea (in situ), dimensiunile (peste 150 metri patrati) si avertismentul din titlu. Paradisul este pe pereti si nu intre ei dupa cum s-ar putea – etimologic - intelege.

Pretentiile paradisiace sint exorcizate intr-o iconografie burlesca ce nu rateaza reprezentari ale scenelor clasice: "Facerea Omului", "Caderea Ingerului" si "Eva la puterea Lilith".

"Am aratat doua fete ale Paradisului: cea ancestrala, care in imaginatia noastra este momentul din timp si spatiu in care se petrece facerea omului si Paradisul interior –nevoia noastra actuala de paradis si cautarea acestuia. Suita de imagini rezultata actioneaza ca un poem vizual.

Sarutul

Sper ca, prin aglomerarea claustrofoba de imagini combinata cu primitivismul schitelor, analogia cu grota decorata sa fie evidenta." spune Dumitru Gorzo.

In completare, Dan Popescu –curatorul expozitiei si managerul galeriei H'art declara: "Totul incepe cu facerea omului, care in viziunea lui este una dureroasa, umeda si neplacuta pentru creatura.

Urmeaza scene cu emanciparea Evei inspre salbaticia lui Lilith si o imagine infatisand caderea Micului Print din favorurile celor trei gratii.

Dupa ce ne odihnim o tura in compania demiurgului aka Iuri Gagarin, reincepem asaltul cu imagini ale caderii ale ascensiunii ridicole sau al romantismului ilar, rod al autoerotismului unui personaj care reprezinta romanul plenar."

Expozitia va deschisa in perioada 19 mai – 12 iunie 2005.