Contractul pentru constructia ansamblului Dambovita Center din Bucuresti, care urma sa se faca in locul 'Casei Radio', va fi reziliat, dupa cum a anuntat marti ministrul delegat pentru lucrari publice, Laszlo Borbely. Este vorba despre primul parteneriat public privat din Romania, valoarea estimata a proiectului fiind de 250 milioane de dolari.

In martie 2003, Ministerul Lucrarilor Publice a incheiat acest parteneriat cu firmele Mimel Imsat din Turcia si ORB Estates din Marea Britanie pentru realizarea unui complex imobiliar in locul 'Casei Radio'.

Potrivit proiectului, Dambovita Center, dupa cum a fost denumit, urma sa reuneasca un hotel de cinci stele cu 305 camere, un mall, un supermarket, apartamente rezidentiale, birouri pentru firme, un spital privat, 30 de fast-food-uri, un centru cultural si unul sportiv, sase cinematografe, opt sali de bowling si o parcare de 1.500 de locuri pe patru niveluri.

Investitorii au promis sa se apuce de lucru la sase luni de la semnarea contractului, adica prin toamna lui 2003. La inceputul acestui an, presa centrala a anuntat relansarea proiectului. In sfarsit, copacii care crescusera in incinta au fost inlaturati, au mai fost aduse baraci pentru muncitori si s-a instituit paza. La cladirea in sine, nimic schimbat.

Controlul demarat de curand de mininsterul de resort a scos la iveala mai multe nereguli. "Investitorul nu face dovada actionariatului celor doua societati care au infiintat societatea Dambovita Center", a declarat ministrul Borbely. Acesta a mai spus ca o alta firma a preluat contractul initial si ca aceasta este de negasit.

Pe intregul ansamblu s-au angajat sa porneasca lucrarile trei societati: Dambovita Center, Dambovita SRL si Dambovita SA. 'Toate au sediul social inregistrat in Insulele Virgine, adica paradis fiscal', a mai precizat Borbely.

De asemenea, au mai fost semnale cu privire la finantarea proiectului. Ministrul de resort a aratat ca societatea care urma sa asigure finantarea nu putea face fata unei astfel de afaceri.

"Drept urmare, au fost trimise notificari catre cele trei societati si incepem rezilierea contractului', a conchis ministrul Borbely, precizand ca se va organiza o noua licitatie, fara participarea unor firme dubioase care nu-si achita obligatiile contractuale.