Conform unei stiri de ultima ora difuzate de Reuters si preluata de Realitatea TV, cel mai cautat terorist din Irak, Abu Mussab Al Zarqawi, a fost ranit marti in Irak. Al Zarqawi este seful filierei irakiene a organizatiei teroriste Al Qaeda.

Reuters sustine ca anuntul privind ranirea teroristului a fost postat pe un site al organizatiei teroriste, astfel ca autenticitatea anuntului nu a putut fi verificata.

In anuntul postat pe site se face un apel la intreaga suflare musulmana sa se roage pentru teroristul Abu Mussab Al Zarqawi.

Operatiuni de anvergura in Bagdad

In ultimele 48 de ore in zona Bagdadului, au fost arestate peste 280 de persoane, intr-o operatiune de anvergura pusa la cale de fortele coalitiei, armata si politia irakiena.Toate persoanele retinute sunt de nationalitate irakiana si sunt suspectate de terorism.

Operatiunea a avut ca scop urmarirea, uciderea sau capturarea teroristilor care au planificat atacuri in Bagdad, se precizeaza intr-un comunicat al armatei americane. Intr-unul din raidurile de duminica au fost retinuti si 2 irakieni, presupusi teroristi, asupra carora s-a gasit suma de 6 milioane de dolari.

Fortele coalitiei afirma ca la operatiunea declansata duminica participa patru batalioane ale armatei irakiene, trei batalioane ale trupelor speciale de comando si trupe americane din Task Force Bagdad, care are drept misiune asigurarea securitatii capitalei irakiene.