Senatorul independent Ioan Talpes a recunoscut, in emisiunea "Stirea Zilei" de la TVR1, ca i-a facut ieri o vizita presedintelui Traian Basescu la Palatul Cotroceni, ca sa-i anunte demisia din PSD si de pozitia sa politica.

Talpes, cunoscut drept omul de incredere al lui Iliescu, a spus ca l-a anuntat pe Basescu ca "se poate baza pe mine in ceea ce priveste sustinerea actiunilor statului care vor genera democratie si integrare europeana".

Vizita lui Talpes este cu atit mai stranie cu cit se apropie atit momentul dezvaluirilor despre criza ziaristilor, cit si termenul-limita acordat de Basescu sefilor de servicii secrete pentru a-si demonstra "bunele intentii".

Intr-un alt interviu acordat PRO TV, Talpes vorbeste despre Hayssam, Iliescu si PSD, invinovatindu-i pe fostii ministri PSD ca nu l-au verificat pe sirian, care voia sa mearga in delegatiile oficiale ale fostului presedinte.

Intilnirea dintre Talpes si Basescu este extrem de surprinzatoare, date fiind conexiunile proaspatului demisionar din PSD, care, de altfel, este considerat un apropiat al lui Ion Iliescu.