Miercuri, de la ora 20.00, Club A din Bucuresti va gazdui concertul trupei finlandeze "Catemenia". Aflati intr-un mini turneu est-european de promovare al ultimului lor "Winternight Tragedies", lansat la inceputul lunii trecute.

Dupa concertul din Club A, trupa urmeaza sa mai concerteze la Cluj, in Coratia (Osijek) si la Budapesta. Intrarea este de 380.000 de lei.

Biografie "Catamenia"

Catamenia a fost infiintata in 1995, de catre Riku 'K-Oz' Hopeakoski si Mika Tönning in Oulu, Finlanda. Primul an a insemnat si primul album demo. Cel de-al doilea demo - "Winds" (1996) - le-a adus un contract de patru albume cu Massacre Records, incepand cu 1997.

In 1997 au inregistrat primul lor album,"Halls of Frozen North", la Commusication Studios, in Germania, cu Gerhard Magin (Crematory, Mystic Circle, etc.). Albumul a fost lansat in 1998.

In 1999 inregistreaza albumul "Morning Crimson" in Suedia, la Sunlight Studios cu Thomas Skogsberg (Katatonia, Dismember, etc). Dupa acest album bateristul Toni Tervo si chitaristul Sampo Ukkola sunt inlocuiti de Sir Luttinen si de chitaristul Ari 'WarTechs' Nissilä.

Al treilea album, "Eternal Winter`s Prophecy", a fost intregistrat in 2000, in Finlanda, in studiourile Tico-Tico cu Ahti Kortelainen (Kalmah, Eternal Tears of Sorrow, Dawn of Relic). In 2002 inregistreaza ultimul album din cadrul contractului cu Massacre Records: "Eskhata". Inregistrarile au loc in Oulu, Finland, la SoundMix Studios, producator fiind Mika Pohjola (The Black League).

Datorita unei bune colaborari, contractul cu Massacre Records este reinnoit pentru inca trei albume. In 2003 apare albumul numarul cinci, "ChaosBorn" inregistrat la Neo Studio in Oulu, Finlanda cu Kari Vähäkuopus si Immu Ilmarinen (Burning Point, Embraze, Afterworld, Sentenced).

In timpul inregistrarii ultimului lor album, "Winternight Tragedies" vocalistul Mika si basistul Timo sunt inlocuit de O.J. Mustone, respectiv Mikko Hepo-oja. Formula actuala este: Ari 'WarTechs' Nissilä, Mikko 'D-stroy' Hepo-oja, O.J. 'Ouch Jesus' Mustonen, Riku 'K-oz' Hopeakoski, Tero 'Kanttori Hippi' Nevala, Veikko 'Gorepalli' Jumisko.