Un meci cu sase goluri, in care AC Milan a condus cu 3-0, a fost castigat de Liverpool in finala Ligii Campionilor. Englezii au egalat marcand de trei ori in repriza a doua in numai sase minute. Meciul s-a decis la loviturile de departajare. A fost cea mai frumoasa finala din istoria Ligii Campionilor. Liverpool castiga a cincea cupa din palmares.

Liverpool a cistigat aseara Liga Campionilor, la capatul unei finale de vis jucate in compania celor de la AC Milan. Scorul final: 6-5 in favoarea echipei engleze, dupa prelungiri si lovituri de la 11 metri. Dupa 90 de minute, rezultatul era egal: 3-3 (3-0).

Meciul a avut de toate: goluri, ratari imense si o rasturnare spectaculoasa de rezultat. Pe "Ataturk Olympic Stadium" din Istanbul, "cormoranii" si-au adjudecat cea de-a cincea Cupa a Campionilor din istoria sa, recordul de trofee apartinindu-le in continuare celor de la Real Madrid (9).

Aseara a avut loc cea de-a 50-a finala a competitiei. Eroul englezilor a fost portarul polonez Dudek, care a parat doua penalty-uri. Andrei Sevcenko, care in finala de acum doi ani marcase penalty-ul decisiv, acum a ratat ultima lovitura de la 11 metri. Liverpool va primi de la UEFA sapte milioane de euro, iar Milan - patru milioane de euro.

Jucind deschis, pe atac, fiecare echipa a dominat cite o repriza. Milan a marcat prin Paolo Maldini (1) si Hernan Crespo (39 si 43), Liverpool rasturnind situatia in sase minute nebune, prin Steven Gerrard (54),Vladimir Smicer (56) si Xabi Alonso (60).

Italienii au inceput jocul in forta, deschizind scorul cind englezii nu-si terminasera incalzirea. A fost cel mai rapid gol inscris vreodata in finala Ligii. De aici incolo, jocul din prima repriza a curs doar in favoarea Milanului.

Formatia lui Berlusconi a controlat fara probleme primele 45 de minute, desprinzindu-se, firesc, in minutul 39, prin Hernan Crespo, jucator aruncat ca o masea stricata de Chelsea.

"Diavolul" s-a clatinat

Apararea celor de la Liverpool, care inchisese ermetic culoarele in partidele cu Juventus si Chelsea, a dezamaguit aseara, permitindu-i lui Crespo sa mai loveasca o data, pe contraatac, in finalul primei reprize.

Dupa pauza, de la cabine a iesit o alta echipa engleza. Milan s-a clatinat de trei ori in 15 minute, tremurind asa cum o facuse si in returul semifinalei cu PSV Eindhoven sau intr-un alt joc disputat in Liga, impotriva celor de la Deportivo La Coruna. Milan n-a mai legat nimic in repriza secunda. Dupa ce a cistigat Cupa UEFA cu Valencia, spaniolul Rafa Benitez triumfa si-n Liga.

Intilnire Hagi-Maradona

Diego Armando Maradona a asistat, marti seara, la ultimul antrenament dinaintea finalei al "cormoranilor". La meci, "Butoiasul Atomic" s-a revazut, dupa 15 ani, cu romanul Gica Hagi, antrenorul Galatei. Cei doi au fost rivali la Coppa del Mondo '90, in meciul Argentina-Romania, incheiat nedecis, scor 1-1.

Fostul star argentinian, care a slabit 28 de kilograme, a fost invitat la Istanbul de italieni.

Lovituri de departajare AC Milan

Serginho-ratare

Pirlo-ratare

Tomasson-gol

Kaka-gol

Sevcenko-ratare

Liverpool

Hamann-gol

Cisse-gol

Riise-ratare

Smicer-gol

AC Milan: Dida, Cafu, Maldini, Stam, Nesta, Gattuso (Rui Costa 112), Seedorf (Serginho 86), Pirlo, Kaka, Shevchenko, Crespo (Tomasson 85).

Subs Not Used: Abbiati, Kaladze, Costacurta, Dhorasoo.

Goluri: Maldini 1, Crespo 39, 44.

Liverpool: Dudek, Finnan (Hamann 46), Traore, Hyypia, Carragher, Riise, Gerrard, Luis Garcia, Alonso, Kewell (Smicer 23), Baros (Cisse 85).

Subs Not Used: Carson, Josemi, Nunez, Biscan.

Cartonase galbene: Carragher, Baros.

Goluri: Gerrard 54, Smicer 56, Alonso 59.

Spectatori: 65,000.

Arbitru: Manuel Enrique Mejuto Gonzalez (Spania).