Andreea Pora si Sabina Fati, jurnaliste la cotidianul „Averea", si-au dat demisia dupa ce conducerea ziarului a impiedicat publicarea a doua texte care analizau aparitiile lui Cristian Tudor Popescu si Ion Cristoiu in emisiunile dedicate crizei ostaticilor din Irak.

Sabina Fati, redactor-sef adjunct, si Andreea Pora, sef departament investigatii, intentionau sa scrie un text de opinie si o analiza media despre ceea ce numeau „plimbarea celor doi analisti ai neamului ca la urs, pe la toate televiziunile", dar conducerea ziarului le-a interzis acest lucru.

Directorul trustului care editeaza „Averea", Sorin Rosca Stanescu, recunoaste ca a interzis publicarea, motivindu-si decizia prin faptul ca textele se refereau negativ la colegi de breasla, iar politica trustului interzice acest lucru. „Nu admit asemenea atacuri la adresa altor colegi.

Va sfatuiesc si pe dumneavoastra sa nu loviti in alte publicatii, pentru ca si acestea se pot apara", ne-a declarat Rosca Stanescu. Acesta a mai adaugat ca nu stie de demisia celor doua jurnaliste si ca se bucura ca afla de la alti ziaristi.

Sabina Fati recunoaste ca nu i-a comunicat lui Rosca Stanescu decizia de a demisiona, dar ca acesta i-a spus intr-o discutie telefonica pe acest subiect ca isi asuma riscul de a le cenzura.