Pelicula «Avertizarea» are o istorie aparte, care se cuvine trasata pentru conturarea unui context clar. Lansata initial in 1998 sub numele «Ringu» de catre japonezul Hideo Nakata, cu un scenariu inspirat de cartea lui Koji Suzuki, productia a avut parte de o continuare regizata de acelasi personaj.

Atras de succesul fantastic inregistrat de aceasta in Tara Soarelui Rasare, studioul DreamWorks nu a pregetat si a pus in pratica aceeasi poveste, cu o distributie americana. Cei de aici ar fi pariat oricand pe faptul ca bugetul de 45 de milioane de dolari va fi recuperat fara nici o problema, ceea ce s-a si intamplat. Numai in SUA vanzarile de bilete au adus peste 128 de milioane de dolari.

Pentru regie, insa, producatorii Walter F Parkes si Laurie MacDonald l-au angajat pe Gore Verbinski, un domn pe care il recomanda – sau nu – pelicula «Mexicanul» si care, ulterior, a creat « Piraii din Caraibe».

Din motive pe care nu le-au comentat prea mult, pentru partea a doua a peliculei, care va avea lansarea romaneasca pe 3 iunie, Parkes si MacDonald l-au preferat insa pe «parintele» filmului, Hideo Nakata. «Ringu» a fost un film foarte puternic, facut insa cu un buget mic. A excelat prin viziune si o sensibilitate care au atras Hollywood-ul.

Cooptarea lui Hideo Nakata in echipa a fost, pentru acest motiv, aproape o garantie a reusitei proiectului.

Cei doi declarau ca in ultimii ani genul horror a devenit un domeniu prea putin exploatat. «Spunem asta», au zis ei, «in comparatie cu timpurile in care era un curent important la Hollywood, cand existau cativa regizori si scenaristi renumiti pentru prestatiile in cadrul genului.

Intentia noastra cu «Avertizarea» si «Avertizarea 2» a fost sa-l revigoram.

Filmul a fost un hit mai mare decat ne asteptam noi si asta ne-a creat oportunitatea sa continuam povestea asa cum curge ea». Chipul fetei care le sperie de moarte pe personaje, dupa ce acestea vizioneaza ingrozitoarea caseta, a mai fost stilizat.

Felul in care arata i-a speriat pana si pe unii dintre angajatii la studio-uri, atunci cand s-a realizat un fel de sondaj, pentru a i se stabili "credibilitatea".

Distributia pentru «Avertizarea 2» are continuitate, din ea facand parte atat Naomi Watts, cat si David Dorfman, fiul ei din pelicula. Ambii au fost incantati sa-si reia rolurile, in special Naomi, care pare ca s-a specializat pe astfel de povesti! Nu are nici o problema in a dormi noaptea dupa atatea grozavii, deci totul e in regula.

Ea joaca admirabil rolul unei femei vulnerabile, dar puternice atunci cand vine vorba despre familia ei.

"O continuare a unui film este un lucru de care te temi, in general, deoarece intotdeauna se fac comparatii cu primul. In cazul nostru, acesta a fost un mare succes si chiar a devenit un titlu de referinta in cadrul genului horror. Am vrut sa dam publicului ceea ce astepta, fara insa sa repetam ceva.

Pentru mine sarcina a fost sa joc un rol care mi-a placut mult si sa urmaresc evolutia personajului. Ca atare au fost foarte multe motive care m-au provocat si a fost interesant si amuzant", a declarat Naomi Watts la lansarea noii pelicule «groaznice».

Daca va place cat de cat genul, merita sa o vedeti! Elementele cheie sunt mama singura, copii orfani, spirite razbunatoare, apa, efectele tehnologiilor moderne asupra societatii.

Obsesia pentru apa, remarcata in multe dintre filmele lui Nakata («Dark Water» este in aceeasi zona), vin dintr-o veche credinta japoneza, conform careia toate dezastrele acestui popor sunt intr-un fel sau altul legate de apa.