'Transportatorii rutieri de materiale de constructii pot folisi ruta Bucuresti - Brasov in masura in care au treaba in zona' - a declarat vineri, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre.

In cazul in care acestia trebuie sa transporte materiale de constructii in zona respectiva isi pot lua gratuit o autorizatie de la Compania Nationala de Drumuri. Pentru autorizatie, firma transportatoare trebuie sa depuna un memoriu.

'Sunt multe firme ce au solicitat autorizatii in zona si au primit', a explicat Gheorghe Dobre. Compania de Drumuri a eliberat pana acum autorizatii pentru 28 de firme, totalizand 133 de vehicule.

'Acesti transportatori au mai facut un protest pe 13 mai care, din punctul meu de vedere, este ilegal, neavand aprobari pentru astfel de actiuni. Eu am actionat in instanta ambele proteste, iar aceasta va decide daca au avut dreptate sau nu', a mai spus ministrul Transporturilor.

'Nu sunt de acord cu oameni care vor sa eludeze legea si fac proteste pentru a incerca sa puna presiuni pe nerespectarea legii', a aratat Gheorghe Dobre.

Decizia de a interzice transportatorilor folosirea rutei Bucuresti - Brasov a fost luata pentru a da mai multa siguranta traficului.

'Suntem deschisi in continuare dialogului, cu toate ca reprezentantii transportatorilor nu au venit la discutii. Eu nici macar nu am stiut ca astazi organizeaza protest', a conchis ministrul Dobre.