Interesele economice si politice ale patronatelor de presa au declansat veritabile conflicte in randul mass-media din Romania in ultima saptamana.

Intoarcerea jurnalistilor-ostatici din Irak a provocat un atac sustinut al mai multor comentatori impotriva presedintelui Basescu, atac incurajat de principalele posturi de televiziune si la care o buna parte a presei a reactionat dur la adresa actualului presedinte al Clubului Roman de Presa.

Publicatii precum Evenimentul Zilei sau Cotidianul au declansat o campanie de proportii impotriva lui Ion Cristoiu si Cristian Tudor Popescu, dupa interventiile televizate ale acestora impotriva sefului statului, interventii considerate de unii drept partinitoare si „nebunesti".

In aceasta campanie ar fi trebuit sa se remarce si doua atacuri in nou-infiintatul ziar Averea, dar autorii acelor articole s-au trezit in ipostaza de a demisiona dupa ce managementul publicatiei a „cenzurat" materialele publicistice.

Un alt soi de conflict s-a facut simtit intre publicatiile controlate de oamenii de afaceri Liviu Luca si Dan Voiculescu, cei doi atacandu-se reciproc, prin Ziua si, respectiv, Jurnalul National, pe seama manevrelor financiare ale primului si a jongleriilor politice ale celui de-al

doilea.

De pace dau dovada doar imperiul Pro si publicatia Ziarul de Iasi, la randul sau aflat, odinioara, la originea imperiului Monitorul si intrat acum in obiectivul investitional al grupului de presa mentionat.

  • CT Popescu face primele victime in criza ostaticilor
  • Duelul Voiculescu - Luca continua in ziarele pe care le detin
  • Ziarul de Iasi, la usa Media Pro