Locuitorii Capitalei ar fi mult mai interesati sa incheie o asigurare privata de sanatate daca ar avea deductibilitate pentru primele platite, se arata intr-un studiu realizat de Sensimark Consult.

Potrivit studiului, bucurestenii ar fi mult mai interesati sa incheie o astfel de polita, in conditiile in care Guvernul ar decide sa reduca nivelul contributiilor obligatorii la asigurarile sociale de sanatate.

Pe de alta parte, in prezent, in conditiile obligativitatii de a se asigura la stat si in absenta oricarei deductibilitati, doar 45% dintre bucuresteni se declara interesati

sa-si asigure sanatatea in sistem privat.

Numarul celor interesati de incheierea unei asigurari creste la 59% in conditiile in care ar avea loc o reducere a nivelului de taxare pentru asigurarile sociale de sanatate. Pe de alta parte, daca ar exista o deductibilitate partiala a primelor de asigurare, 63% dintre bucuresteni si-ar incheia astfel de polite.

Mai mult decat atat, daca Guvernul ar decide deductibilitatea integrala a primelor pentru asigurarile private de sanatate, 70% dintre cei chestionati ar semna un contract pentru o asigurare privata.

Din studiu mai reiese ca bucurestenii nu incheie asigurari private de sanatate din cauza lipsei banilor. Astfel, mai mult de jumatate dintre bucuresteni cred ca in prezent nu si-ar permite sa plateasca pentru o astfel de prima de asigurare.

Studiul a fost realizat in Bucuresti in aprilie si a vizat segmentul persoanelor fizice cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani. Au fost intervievate 912 persoane. Marja de eroare in care a fost asigurata reprezentativitatea la nivelul Municipiului Bucuresti este de 3,2%.